Tesselschade Apeldoorn zoekt naar ‘gouden handjes’

Woensdag 7 april 2021

Door Redactie

Heb jij een creatief talent of ben je een doorgeslagen hobbyist die als de best kan handwerken? Voor de hand liggend handwerken zoals breien, haken of naaien, maar denk ook aan een kunstenaar die keramiek kan schilderen of hout kan bewerken. Heb je het hippe crea-bea met je handen tijdens corona (her-)ontdekt? Dan zoekt Tesselschade Apeldoorn jou.

“Wij bieden je de mogelijkheid om met die gouden handjes een maatschappelijke bijdrage te leveren”, vertelt een woordvoerder. “Want alle handgemaakte producten die je voor Tesselschade Apeldoorn maakt, worden online verkocht en/of via fairs, en/of op bestelling gemaakt. Dit alles zonder enig winstoogmerk. Ben je bereid in opdracht voor ons te werken? Onze handwerkcoördinator staat je met raad en daad bij, en voorziet je van patronen en materiaal.”

Wat is Tesselschade?

Tesselschade is de eerste vrouwenvereniging van Nederland en bestaat al 150 jaar. In de Apeldoornse afdeling zit een hechte en enthousiaste club, volledig gerund door en voor vrouwen, allen vrijwilligers. De opbrengst van de verkopen gaat in ons Tesselschade Studiefonds en daarmee helpen we vrouwen bij de financiering van hun studie om economisch zelfstandig zijn. Want met een diploma op zak zijn de kansen op een baan, en dus een economische zelfstandigheid, vele malen groter. Vrouwen kunnen met de financiële gift het lesgeld en/of boekengeld betalen. Dit doen ze sinds 1871.

“Apeldoorn zit in de lift, door de toenemende vraag”, meldt de woordvoerder. “Uiteraard gaan we de komende jaren graag door met het ondersteunen van studentes, om hen op weg te helpen naar een mooie baan, door te investeren in hun opleiding. Wist u dat het Tesselschade Studiefonds jaarlijks anderhalf tot twee ton uitkeert aan vrouwen, die een gift nodig hebben om een opleiding te kunnen doen? Dat kan echter niet zonder de ‘Gouden Handjes’.”

Meer informatie of interesse? Mail ze op apeldoorn@tesselschade-arbeidadelt.nl of kijk hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!