The day after: Storm Ciara blaast 70 bomen omver in Apeldoorn

Maandag 10 februari 2020

Door Redactie

Still filmpje gemeente Apeldoorn

Het was een winderig weekend. Vooral zondag zat Apeldoorn op het puntje van de stoel: hoe erg zou storm Ciara huishouden in Apeldoorn? De gemeente Apeldoorn meldt vanavond, maandag 10 februari, dat er 70 bomen niet konden winnen van de harde wind.

Het gaat om 25 bomen in het buitengebied en 45 bomen die binnen de bebouwde kom zijn beschadigd of omgevallen. Rudolf van Beheer&Onderhoud ging op pad. Bij sommige bomen, vertrouwde hij de situatie niet genoeg om het alleen met een kraan op te lossen. ,,Aan de foto te zien dacht ik dat het wel kon, maar je weet ook door het werk door de jaren heen wat een boom doet of kan gaan doen. Dus daarom heb ik een hoogwerker ingeschakeld. Die kan er dan een touw in hangen, om zo op een iets veiligere manier de boom naar de grond te werken.”

Het team was tijdens de storm ook op pad. ,,We zijn vanaf gistermiddag half twee tot gisteravond half elf bezig geweest”, vertelt Rudolf. ,,Het is een beetje de kick ook, om dan op het heerst van de strijd eruit te mogen.”

Bekijk hieronder het filmpje dat de gemeente Apeldoorn maakte hierover:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!