Theater Orpheus en Hollander Techniek werken samen bij plaatsing zonnepanelen

Woensdag 21 juni 2017

Door Redactie

Theater Orpheus

Op het dak van de grote zaal van Theater & Congres Orpheus, op de vijfde verdieping, zijn zonnepanelen geplaatst door het Apeldoornse bedrijf Hollander Techniek. De zonnepanelen leveren meer dan voldoende energie om het volledige theaterrestaurant van Orpheus van elektriciteit te voorzien. Met deze investering – die onderdeel uitmaakt van een groter pakket aan duurzaamheidsmaatregelen – gaat een lang gekoesterde wens van Orpheus in vervulling.
Meerjarenplan
Met ingang van juni leveren de zonnepanelen een deel van de benodigde energie in Orpheus. ‘Het idee voor zonnepanelen speelde al langer,’ zegt Meta Neeleman, directeur van Theater Orpheus. ‘We houden bij Orpheus niet van kortetermijnkeuzes en kiezen daarom voor deze langetermijnoplossing’ De aanpassing dient uiteraard het milieu, maar maakt ook handig gebruik van de mogelijkheden van het gebouw. Daardoor kan er rekening gehouden worden met de buren: de zonnepanelen worden geplaatst op plekken waar de meeste zon komt én waar ze vanaf de straat onzichtbaar zijn.

Trots op Orpheus
De zonnepanelen zijn geplaatst met hulp van het Apeldoornse bedrijf Hollander Techniek, waar Orpheus al langer mee samenwerkt. ‘Hollander Techniek is verheugd de gewenste energietransitie van Orpheus op deze manier te kunnen ondersteunen’, aldus Erik Hollander, directeur van het techniekbedrijf. Hollander Techniek en Orpheus hebben beiden het duurzame gedachtengoed hoog in het vaandel staan en participeren hierin door samen op te trekken bij het plaatsen van de zonnepanelen.
Orpheus gaat deze zomer het oude gedeelte van het pand opnieuw inrichten. Daarbij kiest het theater – eveneens conform het duurzaamheidsstreven – voor het stapsgewijs overstappen op ledverlichting in de publieke ruimten, voor natuurlijke materialen en hergebruik van bestaande middelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!