Help de bevolking van Oekraïne

Theater Orpheus heeft nieuwe directeur

Maandag 25 juni 2018

Door Redactie

De kans zat er al dik in, maar het is nu definitief: Theater Orpheus heeft een nieuwe directeur. Mirjam Barendregt is haar naam.

Vandaag, maandag 25 juni, was de buitengewone vergadering van aandeelhouders Orpheus. Daarin is de voorgedragen kandidaat Mirjam Barendregt door de vergadering van aandeelhouders met veel enthousiasme officieel benoemd tot Directeur-bestuurder van Theater & Congres Orpheus. Mirjam Barendregt neemt hiermee met ingang van 17 september 2018 het stokje over van haar voorgangster Meta Neeleman.
Voorzitter Roy Lantain van de raad van commissarissen: ,,We zijn erg blij met de aanstelling van Mirjam. Haar ervaring in het bedrijfsleven, de culturele sector en politiek-bestuurlijke omgeving zal haar als directeur goed van pas komen. Belangrijkste taken worden het voortzetten van het goede werk van haar voorgangster en het verder verstevigen van de positionering van Orpheus als theater en congreslocatie. We hebben er alle vertrouwen in dat zij dit samen met haar team voortvarend gaat oppakken.”

Wethouder Sandmann namens gemeente Apeldoorn, aandeelhouder Orpheus: ,,Orpheus heeft als theater en congrescentrum een belangrijke functie in Apeldoorn met regionale en ook landelijke uitstraling. Het is van belang dat Orpheus geleid wordt door een directeur, die de positieve lijn van de laatste jaren door kan zetten en mogelijk nieuwe impulsen kan geven. In onze ogen is Mirjam Barendregt zo’n directeur.”

Mirjam Barendregt zegt ernaar uit te kijken om in Orpheus en Apeldoorn aan de slag te gaan. ,,De gesprekken met de raad van commissarissen, maar ook met een vertegenwoordiging van de medewerkers hebben mij een goed gevoel gegeven. De combinatie van theater en congrescentrum vind ik uitdagend. Ik hoop te bereiken dat alle Apeldoorners en bezoekers uit de regio trots zijn op Orpheus.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?