Help de bevolking van Oekraïne

Tienjarige Mangrove viert feestje in Gigant

Zondag 13 november 2011

Door Stadsmens

Constance Zwerus

De Apeldoornse progrock band Mangrove bestaat dit jaar tien jaar. Dat feestje vierden de heren dit weekend in Gigant met een mooi optreden en de presentatie van hun nieuwe dvd More or Less. Mangrove heeft in die tien jaar een solide reputatie opgebouwd in de Nederlandse progrockscene.

Met een aantal aansprekende albums en inmiddels twee dvd’s kunnen de mannen terugzien op een mooie carrière. Geen gemakkelijke, want progrock wordt toch door velen gezien als wat gedateerde mannenmuziek. Zelfs bij een thuiswedstrijd bleek Gigant maar halfvol te zitten en wat mij betreft verdient de band beter. Want een goeie band is een goeie band en dat is Mangrove zonder twijfel.

Mangrove trakteerde zijn publiek op een afwisselende show. Mooie, uitgesponnen en thematische nummers werden afgewisseld met stevige stukken waar vooral zanger Roland van de Horst en de nieuwe drummer Remco Engels lekker los gingen. Halverwege het optreden verkaste de band naar een speciaal voor deze gelegenheid ingericht tweede podium waar een akoestisch setje werd gespeeld. Tijdens deze set werd ook de nieuwe dvd ten doop gehouden. Op deze dvd een registratie van een in 2010 opgenomen akoestisch optreden in de theaterzaal van Gigant. 

Mangrove is zo’n band die trouw blijft aan de keuzes die ze ooit heeft gemaakt en zich heeft ontworsteld aan de bekende progrock cliches. Door te kiezen voor eigen nummers en die goed en met veel energie te spelen verdienen ze eigen plek in bovenste regionen van de vaderlandse symfonische rock scene. Dat dit gewaardeerd wordt blijkt wel uit het feit dat de volgende show gepland staat in de Boerderij in Zoetermeer, het podium waar alle internationale symfobands staan. Mangrove misstaat daar niet tussen. (foto’s: Constance Zwerus)

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?