Een tijdelijke dependance van een Duitse galerie in het ACEC

Dinsdag 29 september 2015

Door StrangeArt

Het ACEC heeft weer een tentoonstelling, opening zaterdag 3 oktober. De aankondiging vind ik nogal hoogdravend. Even kauwen, even het hoofd schudden, misschien even rillen bij de volgende zinsnede: “Galerie Klaus Ebbers heeft zich gespecialiseerd in werk van kunstenaars die na het tijdperk van de monochrome kunst opnieuw aan het werk zijn gegaan om het schilderen te herdefiniëren”.

Persoonlijk heb ik het niet zo op de kreet “Herdefiniëren van kunst”. Zeg dan gewoon dat je een eigen stijl hebt, een eigen visie. Maar wees niet zo arrogant dat je de “de kunst herdefinieert”. En “Opnieuw aan het werk gaan”. Wat houdt dat in, opnieuw aan het werk gaan? Dat je afscheidt neemt van een eerdere periode? Niets mis mee hoor om een volgende stijl periode in te gaan, veel beroemde schilders zijn daarin voorgegaan. Neem een van Gogh, die is ook vaak opnieuw aan het werk gegaan. Maar om dan de kreet “Herdefiniëren van kunst” te gebruiken gaat mij een beetje ver. Kunst valt niet te definiëren, daarvoor zijn kunstenaars te verschillend in stijl en temperament.

En nog zo iets: Na het tijdperk van de monochrome kunst”. Blijkbaar is het mij ontgaan dat in de afgelopen jaren monochrome kunst een allesoverheersend thema was, een thema dat een heel tijdperk heeft gedomineerd. Tijdens mijn musea bezoeken heb ik eigenlijk nauwelijks monochrome kunst gezien. Maar ja ik ben ook maar een eenvoudige ongeletterde kijker, zonder kunstopleiding.

Ook benieuwd naar de toelichting op het “Herdefiniëren”?. Kom zaterdag 3 oktober 16.00 naar het ACEC voor de opening. Hapje mee eten, dat kan, wel even aanmelden bij gerrit@steenbergen.cc. Het eten wordt een Italiaans buffet, opnieuw gedefinieerd door onze kok Adnan Akdemir.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!