Tim Knol met gehaktballen, een Dodge Ram Van en Raketjes

Zondag 14 mei 2023

Door Henk Schrier

Het is zaterdagavond,  Nederland is in de ban van het songfestival, waar we hoge verwachtingen van hadden. Helaas hebben we de finale niet gehaald, dus werd het voor mij een avond Gigant Apeldoorn waar Tim Knol met The Wandering Hearts optrad met in het voorprogramma zijn maatje AWKWARD i.

Dus dat beloofd wat vanavond,  Nederland niet in de finale, dus op naar een uitverkocht Gigant dacht ik. Helaas voor deze twee zangers was het anders , bij binnenkomst hing naast de grote vloer het gordijn wat meestal betekent nog geen 200 man publiek, vooral het voorprogramma was rustig.

AKWARD i

Diep respect dan ook Djurre de Haan, de echte naam achter AKWARD i. Zodra hij begon te zingen werd het muisstil in de zaal. Om te luisteren met volle aandacht. Verder dan ook niks te horen dan de stem van Djurre en zijn gitaar.

Djurre nam het weinige, maar wel doodstille publiek mee op zijn reis door zijn nieuwe nummers, daaronder enkele die hij voor het eerst met publiek speelde. Voor wie deze nummers wil horen moet nog even geduld hebben. Volgend jaar komt zijn album pas uit. Na het bedanken van het publiek voor de aandacht werd het podium vrij genaakt voor Tim Knol en The Wandering Hearts.

Tim Knol en The Wandering Hearts

Tim Knol voelt zich beter dan ooit. Fit en fris. En daar hoort een plaat bij: Lightyears Better. Een album over verandering. Als een verslag van de afgelopen periode waarin Tim het roer omgooide en zichzelf opnieuw uitvond. En hoe klinkt dat? Gelukkig gewoon zoals je van Tim Knol gewend bent. Old skool Knol. Same sound, different suit. Amerikaans georiënteerde muziek: als Young, Petty, Sexsmith, Dylan, Tweedy.

Ambachtelijke songs met een goed verhaal. Met het betreden van het podium stond de band gelijk aan, er werd afwisselend gespeeld van tempo tot ballads Tim durfde het zelfs aan om twee nummer alleen te spelen. Tussen de nummers Slowride, We’re gone make it , Lone Mile, Whole new Light, Sam en Being in Love werden de nodige anekdotes verteld over ballen gehakt in Drenthe , Raketjes van de Albert Heijn en een dikke Dodge Ram met een boeren zakdoek en omgekeerde vlag er ook nog op.

De boodschap was duidelijk word weer lief voor elkaar. Al met al een prefecte avond super show van beide artiesten die ondanks dat het niet uitverkocht was zich voor meer dan 100% hebben ingezet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!