Tips voor tijdens Pinksteren

Zaterdag 8 juni 2019

Door Redactie

Na de extra vrije dag op Hemelvaartsdag en de vrije dagen met Pasen is het dit weekend tijd voor Pinksteren. De weersverwachtingen zijn niet heel denderend, maar om nou beide Pinksterdagen binnen te zitten, is ook weer zo wat. Dus maakten wij weer even een overzicht voor je van wat je allemaal kunt gaan doen.

Keuken Karavaan

Zin in wat te eten? Dan kan je naar het Keuken Karavaan Foodtruckfestival op het Zwitsalterrein. Daar staan zondag en maandag (1ste en 2de Pinksterdag) heel veel foodtrucks, de naam zegt het al, met allerlei gerechten die je kunt uitproberen. Het thema dit keer is ‘New York’, wat je kunt merken door de aanwezige ‘SoHo’, ‘China Town’ en ‘Little Italy’. Er zijn daarnaast verschillende optredens en je kunt je kinderen gewoon meenemen, want die kunnen zich vermaken op het ‘Kids Playground’. Check hier de website voor alle tijden van het programma.

Langste Platenmarkt

Zoals we in dit artikel al hebben gemeld, kan je als lp-liefhebber je lol op maandag 9 juni (2de Pinksterdag) tijdens de eerste editie van de Langste Platenmarkt. Van 10.00 tot 17.0 uur kan je langs de kraampjes struinen. Via het Leienplein, de Nieuwstraat, het Caterplein loop je zo via de Hoofdstraat naar het Raadhuisplein. Langs deze route staan ook nog een aantal artiesten.

Pinksterbrocante

Bij Paleis het Loo kan je ook struinen, maar dan langs kraampjes met brocante; industrieel, stoer, romantisch of Victoriaans, het is er allemaal. Meer dan 40 brocanteurs stallen hun waar uit. Op beide Pinksterdagen kan je terecht op het Stallenplein van 10.00 tot 17.00 uur. Voor de fair gelden de reguliere tarieven.

Kofferbakverkoop

Nee, niet die van de Stichting WHOE die altijd in juli en augustus gehouden worden aan het kanaal, maar een andere organisatie houdt meerdere kofferbakverkopen door het jaar heen, waaronder dus op 1ste Pinksterdag. Op het Marktplein van 10.00 tot 16.00 uur. Zelf ook een keer daar staan met je spullen? Stuur dan een mail naar t.c.kofferbakmarkten@gmail.com.

Pinkstermarkt Oosterhuizen

Nog meer struinen? Dat kan in Oosterhuizen. Op 2de Pinksterdag vanaf 9.00 uur is daar een Pinkstermarkt. Er is van alles te vinden, schaatsen, kampeerspullen, speelgoed en allerlei spullen voor in huis.

Stoomtrein

Net als op vele andere feestdagen rijdt ook tijdens Pinksteren de stoomtrein. Op 1ste Pinksterdag kan je lunchen in de stoomtrein en op 2de Pinksterdag kan je meedoen aan de Pannenkoekenlunch. Check hier even wanneer de trein vertrekt en waar je kunt opstappen.

Landgoedfair

Op Landgoed Klarenbeek is maandag, 2de Pinksterdag, de Landgoedfair Zeldzaam Mooi. Van 11.00 tot 17.00 uur zie je hier allerlei bijzondere producten, zoals kunst, zelfgemaakte sieraden, lokale ambachten en puur en eerlijk eten. Daarnaast zijn er verschillende workshops en demonstraties. Bekijk hier het hele programma.

Pinksterrally

Om geld in te zamelen voor Stichting ‘kLEEF en het Hospice Apeldoorn wordt er op 1ste Pinksterdag, zondag 9 juni, weer een Lions Pinksterrally gehouden. De rit start en eindigt bij SOAP aan de Vlijtseweg. Jack Liemburg van Jacks Art stelt 2 prijzen ter beschikking voor de verloting. Op de website staat nog wat meer informatie.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!