Help de bevolking van Oekraïne

Toch bodemsanering voor asbestveldje Sumatralaan

Vrijdag 27 juli 2012

Door Redactie

Archief

In dit artikel van begin mei konden we melden dat er mogelijk asbest gevonden was op het speelveldje dat gelegen is op de kruising van de Sumatralaan en de Koning Lodewijklaan. Onderzoek wees later uit dat er geen bijzondere hoeveelheid asbest gevonden was. Toch bleven de hekken rondom het speelveldje staan. Nu bijna 3 maanden later blijkt waarom.

De gemeente gaat het sinds april 2012 afgesloten speelveldje aan de Sumatralaan namelijk saneren. Ondanks het feit dat uit onderzoek is gebleken dat er geen risico is voor de volksgezondheid, heeft de gemeente besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en de bovenste grondlaag te vervangen door een schone grondlaag. De veiligheid van omwonenden staat hierbij voorop. De sanering vindt naar verwachting in september plaats en duurt ongeveer een week.

In april 2012 is een geringe hoeveelheid asbest aangetroffen op een speelveldje aan de Sumatralaan. Uit voorzorg heeft de gemeente besloten het terrein af te sluiten met een hekwerk. Daarna heeft een adviesbureau een grondonderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat er sprake is van enige verontreiniging, die niet gevaarlijk is. Het gebruik van het speelveldje heeft dan ook geen risico’s opgeleverd.

Voor zowel de voorbereiding als de sanering van het terrein gelden wettelijke regels. Daarom heeft het een aantal weken geduurd voor er duidelijkheid was over de status van het terrein.

Om vragen van omwonenden te kunnen beantwoorden, houdt de gemeente in september, voorafgaand aan het saneren, een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt gepland als bekend is wanneer de werkzaamheden precies starten. Het speelveldje blijft tot na de sanering met hekken afgesloten. De speeltoestellen worden meteen na de sanering herplaatst.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?