Toekomst Adam Brandstores Apeldoorn onzeker

Woensdag 10 januari 2018

Door Daniel van Harmelen

Meer leegstand in Apeldoorn of toch een doorstart? De toekomst van de Adam Brandstores, dragers van de merken McGregor, Gaastra en Adam, is onduidelijk. De merken staan al lange tijd in de verkoop en de toekomst van de twee Apeldoornse locaties is daarmee steeds minder rooskleurig.

Op de gevel van de locatie in het centrum van Apeldoorn hangen inmiddels ‘Te huur’ bordjes, waardoor het in ieder geval lijkt alsof het winkelpand binnen afzienbare tijd vrijkomt. Het personeel in de beide Apeldoornse winkels weet niks meer zeker. ,,We weten niet wat met deze locatie gaat gebeuren. Het enige dat we weten is dat we binnenkort weer een nieuwe voorraad krijgen”, aldus een medewerkster.

Ook bij winkelcentrum de Eglantier is het vooral gissen. ,,Maar we hebben vertrouwen in een goede toekomst voor deze winkels”, zegt een medewerkster met een glimlach. Zeker weten doet ze het niet.

Het is niet de eerste duurdere mannenkledingzaak die uit Apeldoorn dreigt te vertrekken. Piet Zoomers vertrok een krap jaar geleden al richting het goedkopere en ruimere Wilp, en tegenover de Adam Brandstore pakt ook Witteveen inmiddels in.

Ondertussen houdt Adam Brandstore zich op de vlakte. De telefooncentrale is niet bereikbaar en op mails wordt niet gereageerd. Daarmee duurt de onduidelijkheid voor het personeel waarschijnlijk nog wel even.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!