Torentje van het stadhuis kleurt oranje

Donderdag 19 november 2020

Door Redactie

De gemeente Apeldoorn verlicht het torentje op het stadhuis oranje van woensdag 25 november tot en met donderdag 10 december aanstaande. Ook wordt de vlag ‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes’ opgehangen. Op deze wijze vraagt de gemeente aandacht voor het geweld tegen vrouwen en meisjes. Tijdens de coronacrisis is dit actueler dan ooit. De 2 Soroptimistclubs in Apeldoorn (Soroptimistclub Apeldoorn en Apeldoorn SorgeLoo’s) hebben deze actie geïnitieerd en aangevraagd bij de gemeente.

Evelyne van de Vlekkert, voorzitter Apeldoorn SorgeLoo’s: “Als netwerkclub van vrouwen is het ons doel om bij te dragen aan de verbetering van de positie van vrouwen overal ter wereld. Wij zijn heel blij dat de gemeente Apeldoorn dit jaar de wereldwijde ‘Orange the World’ campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen en meisjes ondersteunt.”

Samen

Sinds een aantal jaren doet Nederland mee met de campagne, gecoördineerd door een samenwerkingsverband van UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland. Dit jaar doet de gemeente Apeldoorn voor het eerst mee. De actie loopt van 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december 2020 (de Internationale Dag van de Rechten van de Mens).

Marie-Louise Krause, voorzitter Soroptimistclub Apeldoorn: “We zien dat de #MeToo beweging verandering brengt in ongezonde machtssituaties. Precies zo willen wij ook een beweging op gang brengen om het geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Onderzoek wijst uit dat maar liefst 45% van de Nederlandse vrouwen ooit een vorm van fysiek of seksueel geweld heeft meegemaakt. Ik hoop dat heel veel Apeldoorners door deze actie aan het denken worden gezet en mee gaan doen. Samen kunnen we dit stoppen, daar ben ik van overtuigd.”

Campagne

In Nederland wordt de Orange the World campagne gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. UN Women Nederland is de Nederlandse tak van UN Women, de organisatie van de Verenigde Naties voor gendergelijkheid en empowerment van vrouwen. UN Women Nederland vraagt aandacht en werft fondsen voor het werk van UN Women wereldwijd. Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao zijn serviceclubs van actieve en ambitieuze vrouwen, die werken aan de verbetering van de positie en status van vrouwen over de hele wereld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!