Tweede editie Apeldoorns Wijnfestijn is een feit!

Vrijdag 6 maart 2020

Door Redactie

Wijnliefhebbers, opgelet! Na het succes van de eerste editie vorig jaar, is het op zondag 7 juni van 15.00 tot 21.00 uur aan de Kapelstraat weer tijd voor het Apeldoorns Wijnfestijn. Er zijn diverse wijnbarren, happen en natuurlijk: wijnen, wijnen, wijnen.

De ‘Vroege Vogel’-kaarten zijn vanaf nu te koop. De opzet van het festijn is net even anders dan vorig jaar, vertelt Esmee van de organisatie: ,,Vorig jaar was het voor ons try-out. Daarmee keken we of er potentie was in Apeldoorn om dit evenement voort te zetten en verder te ontwikkelen. Deze editie was meer dan geslaagd en daarom komt er dit jaar een 2e editie.”

Ga je mee op reis door de wereld van wijn?

Bij deze tweede editie betrekt de organisatie dan ook veel Apeldoornse horecaondernemers met passie voor wijn. ,,Denk aan Martins, Henri Bloem, Rembrandt en Evviva. Ook willen we kijken of we weer masterclasses kunnen geven samen met de wijnboeren en meer wijn-entertainment kunnen aanbieden”, legt Esmee uit.

“Liefhebbers kunnen in totaal 75 wijnen proeven bij 7 verschillende wijnbarren. Elke bar heeft een eigen land als thema.”

 

Maar liefst 75 verschillende wijnen

Liefhebbers kunnen in totaal 75 wijnen proeven bij 7 verschillende wijnbarren. Elke bar heeft een eigen land als thema. ,,Zo is er een bar met bekende Italiaanse wijnen, maar ook een bar met wijnen uit de nieuwe wijnwereld”, meldt Esmee. ,,Daarnaast serveren enkele barren ook bijpassende happen bij de wijnen, om zo een wijnspijsbeleving te creëren.”

Esmee vertelt dat er bewust is gekozen voor een glazen wijnglas en niet voor plastic. ,,Goede wijn hoor je te drinken uit glaswerk en daarnaast spelen we hierop mooi in op duurzaam organiseren”, legt ze uit. ,,Er zit € 2,50 borg op het glas, die krijg je weer terug als je je glas inlevert wanneer je weggaat.”

Vroege Vogel-kaarten

Vroege vogel? Wat krijg je allemaal voor een totaalprijs van €25? We zetten het even voor je op een rijtje:

  • Entree Wijnfestijn (t.w.v. € 12,50)
  • Wijnglas (borg € 2,50)
  • Welkomstdrankje
  • Wine Flight (7 proefglazen uit 7 verschillende wijnlanden, t.w.v. € 25,-)

Esmee: ,,Van de ‘Vroege Vogel-kaarten’ zijn er maar 100 te koop, dus daarvoor moet je wel snel zijn. Deze tickets kosten 25 euro en daarmee ben je extra voordelig uit.”

Late vogel?

Heb je de vroege vogel gemist? Geen paniek, er zijn ook reguliere kaarten te koop. Deze kaart kost je € 12,50. In deze prijs zit de entree én een gevuld wijnglas (inclusief de borg van € 2,50).

Kom je met een gezellige club van 6 wijnliefhebbers, dan kan je ook kiezen voor een groepsticket. De Wijnclub kost € 75,-. Hiervoor krijg je:

  • Entree
  • Welkomstdrankje
  • Fles heerlijke wijn
  • Olifantenplank

Kaartjes voor het Apeldoorns Wijnfestijn zijn vanaf nu te koop via Eventbrite.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!