Tweede editie Mystery Monument Diner tijdens Open Monumentendagen

Zondag 30 augustus 2020

Door Redactie

Na een succesvolle eerste editie in 2019, wordt er dit jaar 2020 voor de tweede keer het Mystery Monument Diner georganiseerd: een heerlijke maaltijd op een (nog) geheime, monumentale plek in Apeldoorn waarbij deelnemers alles leren over de bijzondere locatie. Deze complete avond uit wordt georganiseerd in het kader van de Open Monumentendagen, op vrijdag 11 en zaterdag 12 september 2020.

Open Monumentendagen

In het tweede weekend van september staat Nederland jaarlijks in het teken van de Open Monumentendagen. Ook Apeldoorn doet sinds de start in 1986 mee aan dit landelijke evenement en zet haar lokale parels in de spotlights. Bezoekers kunnen dit jaar terecht bij een groot aantal monumenten die aansluiten bij het landelijke thema ‘Leermonument’.

Over het Mystery Monument Diner

Het Mystery Monument Diner is geschikt voor alle leeftijden en vindt plaats op een prachtige, misschien wel onverwachte, monumentale locatie. Gasten worden ontvangen op de locatie waar de tafels klaar staan om te eten en te drinken. Tijdens het eten wordt er van alles verteld over de bijzonderheden van de locatie en worden de gasten meegenomen in de sfeer van de plek van toen. De precieze locatie wordt vlak van tevoren pas via e-mail bekend gemaakt. De organisatie verklapt vast dat het een ‘centrale locatie’ in Apeldoorn is.

De uitverkochte eerste editie van het Mystery Monument Diner, vorig jaar, vond plaats bij het Boschbad. Laura: ‘’Het was een bijzondere avond. Het diner was heerlijk en hebben we zoveel over deze plek geleerd. Ik wist niet dat het Boschbad zo’n bijzondere geschiedenis heeft. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!’’.

Tickets en tijden

De Mystery Monument Diners vinden plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 september 2020. Vanaf 17.30 uur kunnen de gasten inlopen om vanaf 18.00 uur plaats te nemen aan tafel. Gasten die aan het Mystery Monument Diner willen deelnemen kunnen, zolang de voorraad strekt, vooraf een E-ticket aanschaffen via www.ticketkantoor.nl/shop/MMD20. Volwassenen betalen € 44,50, kinderen t/m 16 jaar € 29,50. Deze prijs is voor zowel diner, dessert, drank, koffie of thee, activiteiten en informatie over de locatie van een lokale specialist.

Het Mystery Monument Diner is een initiatief van de gemeente Apeldoorn in samenwerking met Toeristisch Platform Apeldoorn, Erfgoedplatform Apeldoorn en Stichting Apeldoornse Monumenten. Met deze verrassende diners willen de genoemde organisaties cultuur, erfgoed en vrijetijd met elkaar verbinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!