Help de bevolking van Oekraïne

Tweede editie Swim to Fight Cancer in Apeldoorn

Maandag 26 juni 2017

Door Redactie

Swim to Fight Cancer

Het Apeldoorns Kanaal staat zondag 17 september in het teken van de tweede editie van Swim to Fight Cancer – hét zwemevenement waarin deelnemers onder het motto van ‘Love Life, Fight Cancer’ de strijd aangaan tegen kanker. Er zijn verschillende afstanden, dus zowel geoefende als minder geoefende zwemmers kunnen meedoen en met hun deelname sponsorgeld ophalen in de strijd tegen kanker.

Vorig jaar had de eerste editie van Swim to Fight Cancer plaats in het Apeldoorns Kanaal en met ruim 150 deelnemers en een opbrengst van ruim € 125.000,- was deze eerste editie een groot succes. Natuurlijk willen we dit jaar méér: meer deelnemers, meer publiek en nóg meer geld! Dit jaar zijn er niet alleen individuele en teamafstanden, maar ook is er een Estafette Swim (powered by Rabobank) waarbij een team sámen 1600 meter zwemt. Net zoals vorig jaar wordt er in het Apeldoorns Kanaal gezwommen tussen de Deventerstraat en de Molenstraat.

Afstanden
Er kan per team of als individu ingeschreven worden voor de volgende afstanden: individuen zwemmen 1,5 kilometer en ook voor teams is de afstand per persoon 1,5 kilometer. Nieuw is de Estafette Swim waarbij een team sámen een afstand van 1600 meter aflegt. Ook is er die dag een Junioren Swim (12-18 jaar) waarbij de deelnemers 200, 400, 600 of –als ze heel goed geoefend zijn- 1500 meter zwemmen. Voor de jongste zwemmers is er op zondag 10 september de Kids Swim in Malkander. Hier kunnen kinderen met zwemdiploma A aan meedoen om zo ook hun steentje bij te dragen!

Schrijf je vóór 1 juli in en profiteer van het actietarief!
Iedereen die zich vóór 1 juli inschrijft profiteert van het actietarief: volwassenen betalen € 50, junioren € 25 en BusinessTeams betalen € 1000. Na in 1 juli bedraagt het inschrijfgeld respectievelijk € 75,- en € 50,-. Wacht dus niet langer en schrijf je nú in via www.swimtofightcancer.nl, 055 Apeldoorn! Als deelnemer ga je tevens de uitdaging aan om minimaal € 250 aan donaties binnen te halen, uiteraard worden deze donaties ingezet voor kankeronderzoek, hét doel van Swim to Fight Cancer! Deelname aan de Kids Swim in Malkander is overigens gratis. Ook van deze jongste zwemmers vragen we om een donatie door zich (per gezwommen baantje) te laten sponsoren.

Meer weten?
Kijk op https://apeldoorn.swimtofightcancer.nl/ (of www.SwimtoFightCancer.nl en klik op 055) voor meer informatie over de Apeldoornse editie.

Fight Cancer
Fight Cancer is de overkoepelende organisatie die onder het motto ‘Love Life, Fight Cancer’ de strijd aangaat tegen kanker. Fight Cancer streeft ernaar om in zoveel mogelijk steden een ‘Swim’ te organiseren en dit jaar wordt in de volgende zes steden gezwommen: Delft, Hoorn, Eindhoven, Dordrecht, ’s Hertogenbosch en Apeldoorn. De opbrengsten van Fight Cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk onderzoek en preventie. De opbrengst wordt ook besteed aan fellowships: persoonlijke beurzen voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers die een belangrijke rol zullen spelen in kankeronderzoek in Nederland.

In 2016 behaalden we in Apeldoorn een mooi resultaat: ruim 150 deelnemers zwommen hun fight en haalden samen ruim € 125.000 op! Naast Accres waren ruim 80 bedrijven en vele vrijwilligers aanwezig om het sportieve evenement tot een succes te maken. Ook dit jaar zijn tal van vrijwilligers en bedrijven achter de schermen bezig met de organisatie. Samen zetten ze de schouders eronder om ervoor te zorgen dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is: Love Life, Fight Cancer!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?