Help de bevolking van Oekraïne

Tyfushoer en vuile flikker

Donderdag 4 oktober 2012

Door StrangeArt

Waar StrangeArt vandaag een mening over heeft

Deze woorden worden vrouwen en homo’s toegesist in bepaalde wijken in de grote steden. Of dit in Apeldoorn ook speelt is mij niet bekend. In Frankrijk is deze uiting van sexuele intimidatie strafbaar, in Brussel kunnen vanaf september daders een boete van 250 euro krijgen voor het seksueel intimideren van vrouwelijke voorbijgangers. PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch: ”Wij willen alle vormen van verbaal, non-verbaal of fysiek gedrag met een seksuele betekenis, waarmee de waardigheid van de persoon wordt aangetast, strafbaar maken. In onze wetgeving is dat goed geregeld als het om seksuele intimidatie op de werkvloer gaat. De PvdA wil dat ook op straat dezelfde grenzen worden getrokken”

De grens van wat toelaatbaar is, is vaag, maar de intentie waarop de kreten worden uitgestoten is niet mis te verstaan. Intimiderend en respectloos bij vrouwen en regelrechte haat bij homo’s of lesbiennes. Iedereen voelt het verschil in toon  tussen compliment of regelrechte aantasting van de waardigheid. Goede zaak dus dit voorstel van Marcouch.

Je mag je zelf niet schuldig maken aan het zelfde gedrag als je opponent, maar zou het een idee zijn om dit verwerpelijke gedrag te spiegelen, de dader te treffen in zijn machogedrag?
Dus mannen: Merk je dat een vrouw respectloos en als “wandelende kut” benaderd wordt, geef complimenten aan de “sisser”, gebruik opmerkingen als “Wat heb je een lekker kontje”, “Heb je wat flinks in je broek”, of “Zullen we als het donker is naar het Oranjepark gaan”. Preventieve waarschuwing: zorg wel dat je met stevige vrienden bent, je weet maar nooit.

De foto’s:
– Een man, trots op zijn lijf en bereidwillig poserend
– Drie gesluierde vrouwen die boos werden omdat ze op de foto werden gezet.
– Een man die zich zelf kan zijn)
– Orthodoxe Jood met (klein)kind in een speeltuin
– Zonder titel (Artikel 1 van de Grondwet)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?