Uddel met visie naar de toekomst

Zaterdag 29 januari 2011

Door Randy Gasper

Op de Veluwe ligt het mooie dorpje Uddel wat hoort bij de gemeente Apeldoorn. Het straatbeeld van Uddel kenmerkt zich voornamelijk door de vrijliggende woningen met een puntkap, een kruising dat het echte dorpshart vormt en natuurlijk het Uddelermeer – het hoogst gelegen natuurmeer van Nederland. Uddel is vooral een plaatsje die je niet voorbij mag gaan als je door de mooie heide en bossen van de Veluwe toert. Het dorp heeft ca. 4000 inwoners en vormt voor de omgeving het hart van het voortgezet onderwijs.

Een cafe op de kruising en het dorpshuis Het Blanke Schot zijn de typische dorpse plekken waar men de lokale gezelligheid vindt. Het dorp heeft een christelijk karakter zo bleek uit de laatste verkiezingen. Zo’n 85 % stemde voor een christelijke politieke partij.

Maar wie zegt dat Uddelnaren daardoor ook terughoudend zijn, komt bedrogen uit. In opdracht van de gemeente Apeldoorn maakte GreenPixx Media een korte documentaire over de structuurvisie van Uddel, die de gemeente Apeldoorn in samenspraak met het Uddels Belang en Woning Stichting Sprengeland Wonen heeft samengesteld. Tijdens de opnames werd al snel duidelijk dat Uddelnaren open en gastvrij zijn. De meeste mensen die we aanspraken over Uddel, stonden open voor een goed gesprek en profileerden graag hun mening en visie over de toekomst van Uddel.

In deze korte documentaire maakt u kennis met het mooie dorp Uddel, met de bewoners en hun belangen, en met de Apeldoornse politiek die beslist over de structuurvisie en de uitvoering daarvan. Met deze mooie zonnige dagen en de lente op komst kunnen wij in elk geval zeggen: Uddel is een bezoek meer dan waard!

10 februari a.s. vindt de PMA over deze structuurvisie plaats in dorpshuis Het Blanke Schot te Uddel. Meer informatie: www.apeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!