Uniek concert Veluwse Cantorij in Radio Kootwijk

Dinsdag 6 september 2011

Door Redactie

Zaterdag 17 september verzorgt kamerkoor de Veluwse Cantorij een bijzonder concert op een bijzondere lokatie: het voormalig Zendstation in Radio Kootwijk.  Te midden van prachtige natuur biedt dit gebouw naast een bevreemdende schoonheid ook een prachtige akoestiek.

Hoogtepunt van het programma is de wereldpremière van vijf madrigalen van de Nederlandse componist Andries van Rossem.  In opdracht van de Veluwse Cantorij toonzette hij gedichten van Judith Herzberg.  Haar bundel “Liefdesliedjes” is gebaseerd op de Bijbelse teksten uit het Hooglied.

Het hele programma is gevormd rond de intense, vaak erotische teksten uit het Hooglied.  Het publiek kan genieten van interpretaties uit de zestiende tot aan de eenentwintigste eeuw; van bekende componisten als Sweelinck en J. Chr. Bach tot minder bekende als Bairstow en Moody. Dirigent is Greet Aanen en instrumentale ondersteuning wordt verzorgd door barokorkest Concerto Barocco.

Aanleiding voor het concert is het 40-jarig bestaan van de Veluwse Cantorij. Het vormt de afsluiting van een uitgebreid lustrumprogramma, variërend van door de Cantorij georganiseerde zangworkshops tot een succesvolle compositiewedstrijd voor jongeren.

Naast het concert, dat om 15.30 uur begint, is er deze middag nog veel meer te genieten. Vanaf 12.30 uur is een expositie van Apeldoornse kunstenaars te bezichtigen  en worden resultaten van de compositiewedstrijd getoond.  Ook is het monumentale Zendstation vanaf dan te bezichtigen. Om 14.00 uur is er een inleiding door drs. Leo Samama over het thema “het Hooglied in de muziekgeschiedenis”.  De middag wordt afgesloten met een receptie, waar alle bezoekers van harte welkom zijn.

Kaartverkoop verloopt via email: kaartverkoop@veluwsecantorij.nl ,  telefonisch op nr . 055-3232757 en via de VVV Apeldoorn, Deventerstraat 18 te Apeldoorn. Kosten:  €15,- (tot 15 jaar €7,50).  Alle informatie over het concert

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Concert

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!