Uniek theater cliënten Omnizorg

Woensdag 12 juni 2013

Door StrangeArt

Vrijdag de 14e `In theater Merlijn (14.30 Ruysdaallaan 5) een theatervoorstelling door cliënten Omnizorg. Ik heb – in het kader van mijn sociale fotografie – de generale repetitie gevolgd. Een aanrader!, onvermoede talenten van mensen die vaak voorbij worden gelopen. Dit project is geen invulling van dode tijd maar heeft een doel. Een uitsnede uit het projectplan:

Tijdens de Theaterateliers worden er diverse theaterspelen en theateroefeningen aangeboden. Dat levert enerzijds een hoop plezier op, anderzijds kunnen deelnemers door het doen van de oefeningen ontdekkingen doen en zich ontwikkelen op het gebied van inzicht in zichzelf en de maatschappij, sociale vaardigheden, fysieke mogelijkheden, zelfvertrouwen, enz. De oefeningen zijn gebaseerd op de persoonlijke verhalen van de deelnemers. Deze verhalen worden al spelend verbeeld en onderzocht. Daardoor krijgt de deelnemer steeds meer zicht op eigen en andermans functioneren en kan hij zelf gaan ontdekken waar hij in zijn leven naartoe wil en nieuw gedrag oefenen en uitproberen waarmee hij zijn eigen doelstellingen kan nastreven.

Bijwonen of reserveren? Bel met de projectleider Martine Jongenburg 06-10592761

StrangeArt is de avatarnaam van Roelof Rump. Over de foto: een scene die mij doet denken aan een recent bezoek in het grand café in Omnizorg.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!