Vakantiecolumn: Digitaal op vakantie

Woensdag 2 september 2009

Door Robert van Vliet

Daarnaast kon ik iedere dag mijn zakelijke e-mail raadplegen met twee laptops en een Ipod. Studio Sport miste ik niets van want de voetbalwedstrijden zag ik via Youtube. Mijn dagelijkse krant sloeg ik over want die ik lees ik via het beeldscherm. Niemand had in de gaten dat ik op vakantie ben.
De foto’s en films die we onderweg hebben gemaakt konden we op vakantie alvast uploaden zodat we thuis alleen nog een keuze hoeven te maken uit de leukste foto’s voor het printen.
Mijn dochter had een draagbare DvD-speler waarop zij een box van 50 films kon bekijken, de eerste drie heeft ze onderweg al gezien. Daarnaast konden we die DvD-speler aansluiten op de TV in ons vakantiehuisje zodat we onze eigen homebioscoop hebben.
Wat ook handig was dat we alle vier een mobiele telefoon hebben zodat we precies weten waar iedereen is op het vakantiecomplex. Zo wist ik exact wanneer mijn zoon in het gamecenter was en mijn vrouw Steps deed in het fitnesscenter met haar Ipod op. Verder checkte ik regelmatig de voicemail van mijn vaste telefoon thuis of er nog ingesproken was door iemand van de voetbalclub. Daarnaast had mijn zoon altijd zijn PSP bij de hand (Play Station Portable) voor als ie zich verveelde. Je had geen kind meer aan hem!
De TomTom is helemaal fantastisch, met alle files onderweg hield het navigatiesysteem  precies het overzicht welke tijd we ongeveer op onze plaats van bestemming zouden aankomen. Ik hoefde alleen mijn cruise-control af en toe maar even aan te passen. Het was leuk om te zien hoe snel het systeem ons een alternatieve route aanreikte wanneer we onderweg op een ongeluk stuitten.
De enige omissie van de vakantie is dat we de ansichtkaart aan oma zijn vergeten te sturen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!