Van 0 tot 13 welkom op basisschool De Bundel  

Donderdag 27 augustus 2020

Door Redactie

Vanaf september combinatie opvang en onderwijs

Opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Met dezelfde – en dus vertrouwde – visie, sfeer en aanpak. Vanaf het nieuwe schooljaar biedt De Bundel, de openbare basisschool in de wijk Osseveld, ditDe Bundel start samen met kinderopvang Bloom een zogenaamd Integraal Kind Centrum (IKC)

Soepele overgang

In het IKC werken alle medewerkers met dezelfde pedagogische uitgangspunten. Zo wordt de ‘kanjermethode’ die De Bundel net als veel andere scholen gebruikt voor sociale vaardigheden, doorgezet in de kinderopvang. Zo spreekt iedereen dezelfde ‘taal’. Ook werken basisschool en opvang met zogenaamde doorgaande leerlijnen, waarmee de overgang van peuters naar de kleutergroep zo soepel mogelijk verloopt. Als Integraal Kind Centrum heeft De Bundel vanaf dit schooljaar een onderwijsassistent in dienst die ook als pedagogisch medewerker in de naschoolse opvang werkt.

Versteviging samenwerking

We verstevigen hiermee de samenwerking tussen de kinderopvang in ons gebouw en ons onderwijs. Iets dat de laatste jaren al steeds meer groeide”, legt Iris Hollander uit, directeur van De Bundel. “Ik zie veel voordelen en mogelijkheden!” ziet ook Annemieke Meijer, eigenaresse van BloomWij blijven een kleinschalig kinderdagverblijf. Dat is onze krachtJuist daarom kunnen we meer verdieping meegeven en makkelijk aanhaken bij thema’s en leerlijnen van het basisonderwijs.”

De al bestaande samenwerking wordt met ingang van het nieuwe schooljaar ook uitgebreid met voor- en naschoolse opvang. Naast het kinderdagverblijf is de wens om op korte termijn ook met peuteropvang te starten.

De Bundel is een groeiende maar overzichtelijke school met een centrale aula, een gymzaal en een aparte kleutervleugel aan de Anna Bijnsring, midden in OsseveldHet schoolplein grenst aan een groot grasveld waar leerlingen volop gebruik van mogen maken. De Bundel krijgt gezinnen uit de wijk maar ook uit Zuidbroek en Zevenhuizen. 

De oudste peuters krijgen bij Bloom een speciaal programma met activiteiten die aansluiten op het programma van de kleuters. In de peuterplus groep worden de kinderen extra gestimuleerd op het gebied van zelfredzaamheid met het oog op het naar de basisschool gaan.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!