Van de koffie naar het ijs bij Drakenbootfestival

Zaterdag 23 juni 2018

Door Gerard Oltmans

Groot, groter, …. en nog groter? De protesten tegen de verhuizing van het Drakenbootfestival van de Kanaalhaven naar het Zwitsalterrein zijn verstomd. Logisch, zoals er nu uitgepakt kan worden was op de oude locatie niet mogelijk geweest. Gelukkig was het grotendeels droog, ’s morgens een spat en ’s middags brak de zon door. Dat was te merken; waar eerst een rij was voor de koffie en geen aandacht voor het ijs, draaide dat later de dag om.

Natuurlijk waren de roeiers er vanaf de start, maar het publiek kwam eigenlijk na het middaguur het festival bekijken. Leuk was om te zien dat de roeiers zich elk op hun eigen wijze voorbereidden. Eten en drinken bij de Hanos-roeiers, voor de Futurum veel spierballenvertoon en Autotaalglas bekeek het eens rustig van een afstand. Maar ook de Cantharel zette zichzelf neer in lijn met de beeldvorming.

De opzet was weer bijzonder kindvriendelijk, optredens voor jong en jonger en iets ouder. Doe-dingen, kijk-dingen en hang/lig-dingen bij het net geopende SOAP. Een feestje van herkenning bleek het handjes, zwaaien en persoonlijke aandacht van de Badeenden van de Rotary voor hun sponsorrace van morgen (zondag 24 juni).

Drakenbootfestival 2018, 22,23 en ook nog 24 juni op het Zwitsalterrein

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival Festival SOAP Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!