Van een koude kermis thuiskomen

Zaterdag 17 maart 2018

Door Redactie

Het is een koud weekend. En dat merken ze ook op de ‘Voorjaarskermis’ bij de Americahal. En dat het ‘bij’ de Americahal is en niet ‘in’ de Americahal, ook dat zorgt ervoor dat vandaag (zaterdag 17 maart) maar weinig Apeldoorners zin hadden om door de kou die kant op te gaan. Want voor het eerst kan je niet even naar binnen om op te warmen.

De enige echte vaste gasten die rondlopen zijn de mensen van de beveiliging, die 10 uur per dag op de kermis moeten staan. Toch houden zij de moed erin. Verder is er enkel af en toe een kind met een ouder te zien, maar dat is enkel sporadisch. Buurtbewoners hebben dan ook het idee dat het minder druk is dan voorgaande jaren; ze zien tot nu toe maar weinig fietsen staan. Grote kans dat dit te maken heeft met de kou, maar dat kan ook komen doordat deze kermis normaal in de voorjaarsvakantie gehouden wordt. En die hebben we alweer een paar weken achter ons gelaten.

Morgen (zondag 18 maart) weer een nieuwe dag, en gelijk de laatste, voor deze kermis. Dan is het Eurodag; wie weet dat de echte enthousiastelingen dan toch nog even die kant opgaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!