Van ruilen komt geen huilen: zomerkledingruilbeurs in Apeldoorn

Woensdag 31 mei 2023

Door Redactie

Op vrijdagavond 9 juni slaan de Partij voor de Dieren, kringloopbedrijf Foenix en Zero Waste Apeldoorn hun handen ineen voor een ‘zomerkledingruilbeurs’. Het motto van dit evenement is ‘Van ruilen komt geen huilen’, waarbij de focus ligt op het hergebruiken van kleding om zowel de portemonnee als het milieu te sparen. De beurs biedt de kans om kledingstukken waar men op uitgekeken is of die niet meer passen, te ruilen voor nieuwe zomerkleding die door anderen is gebracht. Hoe meer mensen deelnemen, des te meer ruilmogelijkheden er zullen zijn. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze kledingruilbeurs, die zal plaatsvinden bij het inzamelpunt van Foenix.

Initiatief voor duurzaamheid

De organisatoren van deze zomerkledingruilbeurs hebben eerder samengewerkt voor een succesvolle kerstkledingruilbeurs. Naar aanleiding van dit succes hebben zij besloten om ook een zomereditie te organiseren. Ook met gedragen kleding kan je alle kanten op, zo benadrukt Tiphaine Bresser van Zero Waste: “Je hoeft niet altijd nieuwe kleding kopen om er toch goed uit te zien.” Maaike Moulijn van de Partij voor de Dieren voegt hieraan toe dat de productie van kleding aanzienlijke milieuschade met zich meebrengt. Daarom is het volgens haar beter om minder nieuwe kleding te kopen en langer met bestaande kledingstukken te doen.

Kledingruilbeurs voor iedereen

De zomerkledingruilbeurs is toegankelijk voor iedereen. Zowel dames-, heren- als kinderkleding is welkom. De toegang is gratis. Vanaf 19.00 uur kunnen deelnemers hun kledingstukken inleveren bij Foenix, aan Aruba 12. Vervolgens hebben zij tot ongeveer 21.00 uur de tijd om rond te kijken en een mooie zomerse outfit samen te stellen uit de beschikbare kleding.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!