Van wie is de ‘Gigant-kat’?

Woensdag 4 oktober 2017

Door Daniel van Harmelen

Bij Gigant is het sinds kort iedere dag Dierendag. Er loopt daar een katje rond. Het beestje is niet meer weg te slaan, en wie zou dat ook willen doen? Veel te lief. De kat is meer dan welkom, maar van wie is het beestje eigenlijk? Medewerkers van Gigant, Markant in Cultuur, willen het inmiddels eigenlijk wel weten, ondanks dat hij meer dan welkom is.

,,Er loopt nu al een week een jonge kat (paar maandjes?) rond bij Gigant. Hij is ongelooflijk gek op aandacht, die hij hier natuurlijk genoeg krijgt, maar we weten niet zo goed waar die vandaan komt”, vertelt Jeroen Stob van Gigant, Markant in Cultuur op Facebook. ,,Hij is hier inmiddels al portier, propper en barman geweest. Wie kent deze vriend?”

De kat durft het café nog niet in, maar houdt ervan om voor de popzaal rond te hangen. ,,Het café vindt hij nog een beetje eng”, denkt Jeroen. Door de zijdeur komt de kat naar binnen, om daar aangehaald te worden door zo goed als iedereen die passeert. Geen slecht tijdverdrijf voor een kat.

Waar de kat vandaan komt is nog even de vraag, ook ná een telefoontje naar de dierenambulance. ,,Zul je net zien, hebben we haar de hele week hier, komt ze niet opdagen als de Dierenambulance komt”, zegt Jeroen. ,,Hier is hij in ieder geval meer dan welkom.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!