Veel animo voor kijkdag van de aangetroffen sieraden

Zaterdag 6 september 2014

Door Redactie

Joke de Wolde

Meer dan 200 mensen kwamen naar de sieraden kijken die in beslag waren genomen bij een 31-jarige insluipster. Een 89-jarige vrouw vond vijf sieraden terug.

Vandaag, vrijdag 5 september, tussen 10.00 uur en 16.30 uur, kregen de dames, die slachtoffer waren geweest van een 31-jarige insluipster, en hun familie de gelegenheid om de in beslag genomen sieraden te bekijken in het politiebureau te Apeldoorn. Na de uitzending van Opsporing Verzocht en berichtgeving in diverse landelijke- en regionale media kwamen maar liefst meer dan 200 personen op deze uitnodiging af. De aanwezige rechercheurs van het Woninginbrakenteam van Oost-Nederland district Twente begeleiden de mensen tijdens hun zoektocht naar hun weggenomen eigendommen. Een aantal ‘herkenningen’ wordt nog uitgezocht en hopelijk op een later tijdstip teruggegeven aan de rechtmatige eigenaresse. Een 89-jarige vrouw herkende maar liefst vijf van haar gestolen sieraden en reageerde heel blij en geëmotioneerd toen zij deze weer in ontvangst nam.

Koffie en contact

De slachtoffers die elkaar troffen in de hal van het politiebureau en koffie kregen aangeboden en deelden hun ervaring met lotgenoten tijdens het wachten. Ook konden zij hun verhaal nogmaals kwijt aan de rechercheurs en vonden de mogelijkheid die geboden werd om de sieraden te bekijken erg prettig.

Drukke rechercheurs

Op dit moment zijn meer dan 100 aangiftes bij de politie bekend die gepleegd zijn door de  31-jarige vrouw die eind juli werd aangehouden na een insluiping in Delden. Dit aantal loopt nog steeds op. De rechercheurs zijn ontzettend druk met alle binnengekomen vragen, terugbelverzoeken, foto’s en nieuwe aangiftes.

Mensen die denken dat zij of hun moeder ook slachtoffer zijn geweest van deze vrouw maar niet de mogelijkheid hadden om naar het politiebureau in Apeldoorn te komen kunnen contact zoeken met het Woninginbrakenteam van Politie Oost-Nederland district Twente. Dit kan telefonisch met het landelijke telefoonnummer van de politie, 0900-8844 of mailen via het tipformulier.

Bron: Politie.nl | Laatste update: 05-09-2014 | 19:56

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?