Veel podia met uiteenlopend programma rond Koningsdag

Vrijdag 20 april 2018

Door Redactie

Prinsennacht start evenementenseizoen Apeldoorn binnenstad

Ondernemers in de binnenstad werken opnieuw samen aan een uiteenlopend programma rondom Koningsdag. Deze dagen zijn traditioneel het begin van het evenementenseizoen in Apeldoorn. En met de beroemde Apeldoornse Prinsennacht op donderdag 26 april tekent Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn al direct voor een vliegende start. Met een groot aantal podia en buitenbarren maken pleinen en straten in het centrum zich op voor twee dagen feest tot in de late uurtjes. De toegang is gratis.

Het Prinsennachtprogramma van Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn vindt plaats op maar liefst zeven podia. Deelnemende locaties zijn het Caterplein/Beekpark met 3 podia, de Kapelstraat, het Leienplein, de steeg naast Gigant en het Stationsplein. Op Prinsennacht begint het programma rond 20.00 uur. Vanaf dat moment programmeren de straten en pleinen een mix van DJ’s en bands en beginnen twee heerlijke dagen van feest en gezelligheid. Het Intercity Festival op het Stationsplein vindt alleen plaats op Prinsennacht.

Als na Prinsennacht de lege bekers vroeg in de ochtend zijn weggehaald, maken de pleinen en straten zich op voor Koningsdag. Aan het eind van de ochtend beklimmen de eerste bands en DJ’s alweer het podium. In de loop van de middag en avond draait het programma op de pleinen en in de straten op volle toeren. Het programma stopt op Koningsdag om 24:00 uur.

Door de gezellige sfeer en het afwisselende programma zijn de horecapleinen en straten in het centrum van Apeldoorn op Prinsennacht en Koningsdag al jaren een enorme trekpleister. Niet alleen de Apeldoorners zoeken elkaar op voor een hapje en drankje, ook mensen van buiten de stad weten de gezelligheid van het centrum te vinden en te waarderen. Door het aanhaken van het Intercity Festival op het Stationsplein (Prinsennacht) en de programmering in de steeg naast Gigant wordt de aantrekkingskracht voor de binnenstad nog verder vergroot.

Het complete programma is te vinden op de Facebookpagina van Centrum Evenementen Apeldoorn en www.uitinapeldoorn.nl.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Koningsdag

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!