Veel woninginbraken tijdens Paasweekend

Dinsdag 10 april 2012

Door Redactie

De politie zoekt getuigen van meerdere woninginbraken die dit weekend in diverse buurten in Apeldoorn plaatsvonden:

16-jarige verdachte inbraak aan Termaaden
De politie heeft maandag 9 april dankzij een oplettende getuige een 16-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden. De tiener wordt ervan verdacht op dezelfde dag ingebroken te hebben in een woning aan de Termaaden.
Het is nog niet duidelijk wat er vermist wordt. Men kwam binnen door een raam te forceren. De jongen is ingesloten voor nader verhoor.

De politie houdt er rekening mee dat er meer mensen betrokken zijn bij de inbraak en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraak kunnen bellen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Twee woninginbraken vlakbij elkaar in Zuid
Maandagavond 9 april werd een inbraak in een woning in Mendelssohnlaan gemeld. De inbraak heeft plaatsgevonden is het paasweekend, alleen wanneer is nog onduidelijk. Men kwam binnen door een deur te forceren. Bij de inbraak zijn er onder meer sieraden gestolen.

Bij een woning aan de Valeriuslaan zijn dezelfde maandag diverse spullen verdwenen. De bewoners gingen omstreeks 16:00 uur weg en toen zij omstreeks 18:45 uur thuis kwamen, ontdekten ze dat ze ongewenst bezoek hadden gehad. Hoe men is binnengekomen, is onduidelijk. Bij de inbraak zijn er onder meer sieraden en een telefoon gestolen.

De politie heeft beide zaken in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben, kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844.

Inbreker betrapt aan Westenenkerweg
In de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 april hebben bewoners van een woning aan de Westenenkerweg in Apeldoorn een inbreker betrapt. De politie heeft de inbraak in onderzoek.
De bewoners werden rond 04:30 uur gewekt door een geluid aan de achterkant van het huis. Toen de bewoners gingen kijken, zagen zij dat iemand probeerde een deur te forceren. Hierop deden zij het licht aan en maakten zoveel geluid, waarop de inbreker ervandoor ging. De gewaarschuwde politie heeft in de buurt nog gezocht naar de inbreker, maar niemand aangetroffen.

De inbreker ziet er als volgt uit: Het gaat om een man van ongeveer 1,65 tot 1,70 m. lang. Hij had een brede neus en dikke lippen. Op het moment van de inbraak droeg hij een capuchon. De politie heeft de inbraak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden. Mensen die iets gezien hebben kunnen zich melden via 0900-8844.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?