Verbetering openbare ruimte van Apeldoorn

Dinsdag 14 oktober 2014

Door christenunie apeldoorn

Afgelopen zaterdag hebben we op initiatief van enkele raadsleden van de ChristenUnie met hulp van Stichting Present en jeugdvrijwilligers gesnoeid en opgeruimd rondom het leegstaande kantoor Westpoint aan de Vosselmanstraat. Ik ben even wezen kijken en heb geholpen de laatste beetjes snoeiafval te storten. Zie voor de foto’s de diverse tweets van CU-leden Hanna en Ben.

Ook aan de slag? Overal waar buurtbewoners de handen ineen slaan, kunnen ze een beroep doen op de gemeente voor materialen en andere ondersteuning, kijk op Facebookpagina van ApeldoornRein. Warm aanbevolen! Want zo leer je ook weer anders en beter je omgeving en je buren kennen. Wat buurtbarbecue? Samen blad ruimen, dat heeft de toekomst! Want groen vergt onderhoud.

En er wordt duidelijk meer vergroend in de binnenstad. De nieuwbouwplannen naast parkeergarage Haven Centrum liggen stil en om van de nood een deugd te maken wordt begonnen met de aanleg van een park in de driehoek tussen kanaal en de achterzijde van Stationsstraat en Molenstraat. In Apeldoorn is de groene ruimte bij Marialust in de Parkenbuurt ook ontstaan doordat geplande woningbouw niet doorging, dus ben ik erg benieuwd hoelang we van dit park Haven Centrum kunnen genieten. Een ander fraai initiatief, op de hoek van dit nieuwe park, vindt plaats in de voormalige ambachtsschool bij het kruispunt Molenstraat/Stationsstraat. Dit gebouw is in het kader van tijdelijk beheer onderverhuurd aan creatieve ondernemers die er een kookworkshop geven, of verkleedkleren verhuren, of… en er zijn nog meters te huur. http://beschut.nl/de-locatie/ambachtschool-apeldoorn-brandpunt-voor-gebiedsontwikkeling

Meer initiatieven voor vergroening en verfraaiing van Apeldoorn op Stadslabapeldoorn.nl  en ook een overzicht van de actuele binnenstadthema’s op Wijkraadapeldoorncentrum.nl, de website van wijkraad centrum, een actieve groep binnenstadbewoners die de leefbaarheid van het centrum nauwlettend in de gaten houden.

Naar mijn oordeel heeft de openbare ruimte in het centrum en daarbuiten de laatste jaren een positieve injectie gekregen ondanks de recessie. De ChristenUnie wil graag initiatieven ondersteunen die bijdragen aan een verdere verbetering van de groenblauwe ruimte, de veiligheid en de luchtkwaliteit, zodat Apeldoorn voor Apeldoorners groot en klein nog meer een plek wordt waar het goed toeven is. Ik hoop ook dat we meer zelfbewust en trots raken op onze ontspannen ‘Buitenstad’ gelegen tussen Veluwe en IJsselvallei.

Jeannet Huizing,
fractievertegenwoordiger ChristenUnie Apeldoorn

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?