Verdachten overval cafetaria Pinksterbloem aangehouden

Donderdag 27 september 2012

Door Redactie

Weer een succes te melden vanuit de politie-hoek. De politie heeft op afgelopen dinsdag 25 september twee 22-jarige mannen uit Apeldoorn aangehouden voor het plegen van een overval op een cafetaria aan de Pinksterbloem in Apeldoorn. Deze overval vond ongeveer anderhalf jaar geleden plaats. De beide verdachten zijn in voorlopige hechtenis geplaatst.

Op donderdag 10 maart 2011 kwamen twee onbekende mannen om 22.30 uur binnen bij de cafetaria aan de Pinksterbloem in Apeldoorn. Zij bedreigden de eigenaar en een medewerkster met onder meer een vuurwapen. Zij gingen er vandoor met een geldbedrag; bij de overval raakte niemand gewond.

Politieonderzoek

De politie deed een sporenonderzoek, hoorde vele getuigen en benutte andere opsporingsmiddelen. Door recente verklaringen en tips kon onlangs de identiteit van de verdachten achterhaald worden. Beiden zijn dinsdagochtend 25 september aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Derde aanhouding

In de woning in Apeldoorn waar één van de verdachten is aangehouden, werd ook een beperkte hoeveelheid harddrugs en softdrugs aangetroffen. De hoofdbewoner, een 26-jarige man uit Apeldoorn, is daarop aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Zowel hij, als de twee andere verdachten, zitten nog vast en worden verhoord.

In mei werd nog aandacht besteed aan deze overal in het AVRO-programma Opsporings Verzocht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!