Help de bevolking van Oekraïne

Verdachten van beroving op de Halstraat aangehouden

Zondag 21 juli 2013

Door Redactie

APELDOORN – De politie heeft gisteren in Ede twee vrouwen van 24 en 40 jaar en één man van 25 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor een beroving eerder die dag in Apeldoorn.

Omstreeks 13.50 uur werd een 66-jarige man uit Apeldoorn in de Halstraat in Apeldoorn aangesproken door de inzittenden van een groene BMW. De vrouwelijke inzittende vroeg de weg naar het ziekenhuis. Om hem te bedanken hing ze een ketting bij de man om. Nadat de auto, met daarin twee vrouwen en een man, vertrokken was, ontdekte de man dat zijn eigen gouden ketting was verwisseld voor een eenvoudige ketting.

Een alerte getuige had het kenteken van de auto genoteerd. De gealarmeerde politie startte direct een zoekactie. Ook werd een burgernetbericht verstuurd met een omschrijving van de auto en het kenteken.

Later die dag, rond 17.20 uur werd een man aan de Langenhorst in Ede op dezelfde wijze benaderd door de inzittenden van een groene BMW. De man vertrouwde het niet en belde de politie.

De gealarmeerde agenten legden direct de link met de beroving in Apeldoorn en gingen op zoek naar de auto. Deze zagen ze rijden op de Slotlaan. Ze wisten de auto uiteindelijk klem te rijden op de hoek Blijdestein/Loevestein. Het bleek dezelfde auto te zijn die betrokken was bij de beroving in Apeldoorn.

In de auto zaten vier personen, twee mannen en twee vrouwen. De vrouwen zijn aangehouden voor diefstal in vereniging. De 25-jarige man is aangehouden als medeplichtige. De betrokkenheid van de vierde man kon niet worden vastgesteld. Hij is dan ook niet aangehouden. De aangehouden personen zijn ingesloten en overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn. Ze krijgen proces-verbaal.

De auto waarin de vier reden is in beslag genomen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?