Verkiezing nieuwe Marktplein tot en met 17 december

Vrijdag 7 december 2018

Door Redactie

De Plein van de Stad verkiezing is officieel geopend! Gisteravond vond in bioscoop VUE de officiële kick-off plaats voor de verkiezing van het nieuwe Marktplein. Het Marktplein is na jaren van intensief gebruik aan vervanging toe. Tijdens de avond presenteerden vier professionele ontwerpbureaus hun idee voor de nieuwe uitstraling van het ‘Plein van de Stad’.

Apeldoorners hebben keuze uit vier uiteenlopende ontwerpen

De eerste stem werd uitgebracht door Eva Kluft, initiatiefneemster van het kinderburgemeesterschap. Zij onderstreepte daarmee dat ook Apeldoornse kinderen een stem hebben in deze verkiezing. Wethouder Mark Sandmann: ,,Ik heb vier fantastische ontwerpen voorbij zien komen en roep dan ook iedereen op om te gaan stemmen!”.

Stem nu!

Stemmen kan tot en met 17 december via www.pleinvandestad.nl met de persoonlijke stemcode die iedere inwoner van de gemeente Apeldoorn thuis heeft ontvangen. Persoonlijke stempassen maken het ‘net een ‘echte’ verkiezing’,  op 4 en 5 december ontving iedere Apeldoorner van zes jaar en ouder een stempas met unieke stemcode. Daarmee kan in de verkiezingsperiode van 7-17 december online een stem uitgebracht worden op de website www.pleinvandestad.nl.

Stembureau bij boekhandel Nawijn en Polak

Inwoners die hulp nodig hebben met stemmen of meer willen weten over de ontwerpen zijn welkom in het ‘stembureau’ bij Nawijn en Polak. De verkiezing krijgt hiermee een serieus karakter. Op deze manier wordt elke Apeldoorner in de gelegenheid gesteld te stemmen.

Tekeningen en maquettes van basisschoolleerlingen

Basisschoolleerlingen werden intensief betrokken bij het ontwerpproces en de verkiezing van het ontwerpwedstrijden. Groep 3 t/m 6 gingen aan de slag met kleurplaten. De twee hoogste groepen maakten maquettes. Alle inzendingen zijn tijdens de verkiezingsperiode te bewonderen op het stembureau Nawijn en Polak. Een deskundige jury heeft inmiddels uit de kleurplaten en maquettes een winnaar gekozen. Maandag 10 december brengen wethouder Mark Sandmann en wethouder Nathan Stukker een bezoek aan de winnende klassen.

Bekendmaking winnende ontwerp op donderdag 20 december

Op donderdagavond 20 december wordt het winnende ontwerp bekend gemaakt. Dit vindt plaats op het Marktplein van 16.00-18.00 uur. Apeldoorners zijn hiervoor van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Hiervoor kan men zich aanmelden via pleinvandestad@apeldoorn.nl.

Wat vooraf ging: een zorgvuldig traject

Afgelopen maanden werkten vier gerenommeerde ontwerpbureaus aan de nieuwe ontwerpen. Daarbij is uitvoerig gesproken met belanghebbenden zoals ondernemers aan het Marktplein en vertegenwoordigers van de warenmarkt en de gemeente. Samen zijn deze partijen gekomen tot een plan van uitgangspunten. Deze criteria, denk daarbij aan voldoende ruimte voor de markt, een Apeldoorns icoon en ruimte voor groen en water, namen de bureaus mee in hun ontwerpen.

Alle informatie is terug te vinden op www.pleinvandestad.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Marktplein Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!