Help de bevolking van Oekraïne

Vervolg op subsidie woningisolatie

Donderdag 14 juli 2016

Door Redactie

Na het grote succes van de subsidie op woningisolatie in 2013-2015 is er dit jaar opnieuw geld door de gemeente en de Provincie Gelderland beschikbaar gesteld voor dit doel. Wethouder Sandmann: “Dit is positief voor de lokale economie en draagt bij aan een energieneutraal Apeldoorn”. Een subsidie aanvragen kan vanaf 14 juli 2016 via www.apeldoorn.nl/woning-isolatie (met behulp van DigiD), of door het formulier af te leveren bij het gemeentehuis of via de post. Digitaal indienen heeft de voorkeur.

De subsidie
Een derde van de totale isolatiekosten wordt gesubsidieerd, met een maximum van € 500,- per huis. De regeling is voor vloer, dak-, gevel- en spouwmuurisolatie en het vervangen van bestaand glas door HR++ glas. Om zuiniger met het beschikbare budget om te gaan is het dit jaar niet mogelijk om samen met de buren een aanvraag in te dienen.

Aantal aanvragen
In de periode 2013-2015 zijn er 2676 aanvragen ingediend, waarvan er 2174 zijn goedgekeurd. Daarmee is in totaal ongeveer €1.000.000,– aan subsidie verstrekt. Dit jaar kan er naar schatting voor 225 aanvragen subsidie worden verleend.

Wees er snel bij!
Om in aanmerking te komen voor de subsidie kunt u vanaf 14 juli via de website van de gemeente (www.apeldoorn.nl/woning-isolatie) met behulp van DigiD een formulier invullen en indienen, samen met een offerte en een beschrijving van de werkzaamheden. Is online regelen niet mogelijk, dan kunt u het formulier telefonisch aanvragen via telefoonnummer 14 055. De gemeente verwacht veel belangstellenden, dus wees er snel bij! Aanvragen is tot 1 september 2016 mogelijk.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?