ViaReva ontvangt subsidie van provincie Gelderland voor SportVariant

Dinsdag 8 april 2014

Door Redactie

Redactie

ViaReva, revalidatiegeneeskunde ontvangt een substantiële subsidie van de provincie Gelderland voor het opstarten van SportVariant in Deventer en in Zutphen. Op donderdag 10 april om 15.00 uur komt Jan Markink, gedeputeerde Sport van de provincie Gelderland, de subsidie symbolisch overhandigen.

SportVariant biedt in Apeldoorn aangepaste sport-, spel- en bewegingsactiviteiten aan volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening. Sinds de start ongeveer 7 jaar geleden is gebleken dat SportVariant duidelijk voorziet in een behoefte. Inmiddels sporten er elke week ruim 150 mensen tussen de 6 en 90 jaar oud. Mede daarom ontstond de wens om dit format uit te breiden naar Deventer en Zutphen waardoor de hele Stedendriehoek bediend kan worden. Hiervoor zijn uiteraard financiële middelen nodig en daarom werd subsidie aangevraagd bij de provincie Gelderland. Een aanvraag die onlangs gehonoreerd werd. De provincie vindt het belangrijk om alle Gelderlanders, jong en oud, met en zonder beperking meer aan het bewegen te krijgen en houden.

Manager van SportVariant Leo Huizer: “We zijn enorm blij met deze subsidie. Voor veel mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening is de drempel hoog om weer te gaan bewegen en sporten. SportVariant verlaagt deze drempel; binnenkort dus ook voor mensen in Deventer en Zutphen.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?