[VIDEO] Flat aan Gentiaanstraat zonder water na geknapte leiding

Vrijdag 4 augustus 2017

Door Daniel van Harmelen

Door een geknapte waterleiding aan de Gentiaanstraat staat een flat met meer dan honderd woningen droog. De oorzaak van de leidingbreuk is niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk heeft het te maken met de verbinding tussen de flat en het waternet van Vitens. Dat bedrijf is inmiddels begonnen met herstelwerkzaamheden die waarschijnlijk nog tot 02:00 kunnen duren. De storing is hier te volgen.

 

Video met dank aan Bryan Smith

Bij flat ’t Sluisje aan de Gentiaanstraat, met in totaal meer dan honderd woningen, weet nog niet iedereen dat het nog wel even kan duren voordat men de wc weer kan doortrekken. Verbaasde en nieuwsgierige bewoners komen regelmatig bij de reparateur van Vitens langs om de hamvraag van de avond te stellen: ,,tot hoe lang duurt dit?”

Maar er wordt ook wel om gelachen. Het kan tenslotte iedereen gebeuren, vindt een aantal bewoners van de flat. Drie daarvan komen op de fiets aanzetten en vertellen enigszins lacherig dat zij het lek zagen ontstaan. ,,Mijn zoon liep over de tegels en ineens komt het water naar boven zetten, zo onder zijn voeten. Dat was een gek gezicht. Hij heeft het gefilmd, ik heb zelf de melding gedaan. Voorlopig hebben we in ieder geval geen water, maar dat is dan maar zo”.

De werkzaamheden maken wel enig lawaai, maar dat is een noodzakelijk kwaad om het water weer terug te krijgen. Er komt nog een graafmachine aan om de boel te kunnen repareren.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!