[VIDEO] Veluws College Walterbosch pakt 3e prijs op Grieks filmfestival

Dinsdag 17 december 2019

Door Amrutha Mol

Miranda Kempenaar, Ilse van der Kroft, leerlingen van Veluws College Walterbosch, en docent Lukas Evers hebben afgelopen week in Griekenland deelgenomen aan het Olympia Filmfestival.  De film ‘Xanny’, die ze samen hebben gemaakt met Roos Veeneman, Finn Tanis en Nadja Koenders, heeft de 3e prijs gewonnen. De film is daarmee de 3e beste jongerenfilm van Europa.

Op Veluws College Walterbosch hebben de leerlingen tijdens het vak Kunst & Media de tijd gehad om deze film te maken. In deze film hebben Miranda Kempenaar en Ilse van der Kroft een eigen interpretatie gegeven aan het nummer ‘Xanny’ van Billie Eilish.  Ze hebben het verhaal, het spel, de choreografie en de montage zelf uitgevoerd.

NFFS

Op Schiphol ontmoetten ze 20 andere leerlingen en een ploeg docenten van andere scholen die gewonnen hadden bij het Nederlands Film Festival voor Scholieren (NFFS). Het NFFS is opgezet door Dorée de Kruijk uit Lelystad en is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een kweekvijver voor talent. In de categorie van 13 tot 16 jaar zijn alle 3 de prijzen gewonnen door het NFFS. Daarmee stond het podium vol met mensen van het NFFS.

Aan het parallel-festival Camera Zizanio hebben ook andere internationale groepen uit 25 verschillende landen gewerkt aan nieuwe korte films. Daarnaast hebben de leerlingen interviews gegeven aan lokale pers en mediastudenten.

Jury

Miranda en Ilse hebben gejureerd voor korte animaties en fictie films, wat inhield dat ze dagelijks achter gesloten deuren keuzes moesten maken met uiteindelijk een winnaar. Ze kijken terug op een fantastische week waarin ze veel geleerd hebben en veel internationale contacten hebben opgedaan.

Binnenkort verschijnt de vlog van Miranda over dit Griekse avontuur op de website van Veluws College Walterbosch: https://walterbosch.veluwscollege.nl/ 

Bekijk hier de winnende video:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!