Vijftig kandidaten in de race voor de Gelderse JeugdZorg Award 2011

Donderdag 27 oktober 2011

Door mraben

Bijna vijftig kandidaten zijn in de race voor de Gelderse JeugdZorg Award 2011. De JeugdZorg Award is onderdeel van de Gelderse Week van de Jeugdzorg die duurt van 12 tot en met 20 november. Consumentenorganisatie Zorgbelang Gelderland en de provincie Gelderland reiken deze prijs dit jaar voor de vijfde maal uit aan een ‘jeugdzorgheld’ in Gelderland. De winnaar ontvangt een waardebon van € 2000,- om te besteden aan een Gelders project in de jeugdzorg en wordt gekozen door een jury die onder andere bestaat uit ouders en jongeren uit de jeugdzorg, een directeur van een jeugdzorginstelling en de gedeputeerde Jeugd en Gezin van de provincie Gelderland.

Iedereen die in contact is gekomen met jeugdzorg (bijvoorbeeld jongeren zelf maar ook ouders, pleegouders, gezinsvoogden en collega’s) kon zijn of haar jeugdzorgheld aanmelden. Via de website www.geldersejeugdzorgaward.nl werd daar door maar liefst 86 aanmelders gebruik van gemaakt en dat heeft uiteindelijk een lijst van 47 potentiële Jeugdzorghelden opgeleverd.
Op de lijst staan zowel professionals als vrijwilligers in de jeugdzorg.

Kandidaten uit Apeldoorn zijn Derek Geerlings van Pactum, Esther Slaaf van Riwis Zorg &Welzijn en Henriëtte van Manen van JP van den Bent. Uit Voorst zijn Eveline van Woudenberg en Jetske Ploegman van Pluryn-De Beele genomineerd en van Younger at Heart uit Zutphen staat Robert Rabelink op de lijst met kandidaten

De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag 19 november tijdens de uitreiking van de JeugdZorg Award in Luxor Live! in Arnhem. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Angelique Krüger, bekend van TV Gelderland.

Note: Op de foto staan de winnaars van 2010

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!