Help de bevolking van Oekraïne

Vincent Houtjes blijft Kampioen van Overijssel

Maandag 5 januari 2015

Door Redactie

© Eva Houtjes

Toen de Vincent Houtjes nog net geen jaar damde won hij de persoonlijke jeugdkampioenschappen voor het eerst. Sindsdien heeft hij de titel Kampioen van Overijssel niet meer uit handen gegeven. In 2009 en 2010 bij de welpen, van 2011 tot en met 2014 bij de pupillen en vorige week voor 2015 bij de aspiranten. Daarmee won Vincent Houtjes voor de 7e maal op rij.

Sneldammen
In februari volgen de sneldamkampioenschappen van Overijssel, waar hij zeker zal proberen dedubbel binnen te halen. Alleen in 2012 is hem dat niet gelukt en moest hij de sneldamtitel aan Hidde Noppers uit Westerhaar laten.

De 13-jarige Gelderse Heerdenaar (leerling Gymnasium Apeldoorn) die provinciaal bij Wapenveld uitkomt binnen de Overijsselse competitie en landelijk meespeelt met het Drentse Hoogeveen zal in mei meespelen in de halve finale Nederlandse Kampioenschappen aspiranten. Vorig jaar weerhield alleen een barrage tegen de 16 jarige Arie van der Knaap hem van een finaleplaats. Wie weet wat 2015 hem zal brengen. Zijn jaar is damtechnisch in ieder geval al goed begonnen met zijn titelprolongatie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?