Vinger aan de pols in de woningbouw

Maandag 17 juni 2013

Door Redactie

 

Wat zou het mooi zijn als we precies konden voorspellen hoe het met de woningbouw (huur en koop) de komende jaren zal gaan. Welke woningen willen mensen kopen en wat kunnen ze betalen? Hoeveel en welke huurwoningen zullen we nodig hebben?

Helaas  is dat een utopie. We zullen het doen met cijfers uit het verleden die ons misschien een trend laten zien waarop we kunnen inspelen. Daarom heeft de gemeenteraad eind 2012 gevraagd om een monitor. Dat is een instrument waar verschillende soorten informatie over de woningmarkt verzameld worden. U moet dan denken aan cijfers over het aantal nieuwe projecten, de verkooptermijn van bestaande woningen, informatie over met welk salaris je welk huis kan kopen enzovoort.

Afgelopen donderdag vroeg het college de gemeenteraad om advies over een eerste concept van de monitor. We kregen een flinke lijst van cijfers op vele deelgebieden. Namens de ChristenUnie heb ik gepleit om cijfers op te nemen over de toename van woningen met een verbeterd energielabel. Dit geeft informatie over het investeringsbereidheid van woningbezitters en is dus een indicatie voor bestedingsmogelijkheden.

Maar het belangrijkste vinden wij een professionele en heldere interpretatie van de vele cijfers. Want dat kon nog wel eens het lastigste deel van deze monitor worden.

Hanna Riezebos, fractievertegenwoordiger ChristenUnie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!