Voedselbank Apeldoorn lanceert Healthy Webshop

Dinsdag 18 juni 2024

Door Redactie

Voedselbank Apeldoorn lanceert een nieuw initiatief: de Healthy Webshop. De nieuwe campagne, in de vorm van een webshop, is bedoeld om aandacht en donaties te vragen voor een groeiend probleem: de afname van gezonde voedselvoorzieningen voor de klanten van de Voedselbank. De innovatieve aanpak werd onlangs digitaal geopend door wethouder Sunita Biharie.

Het oogt even vreemd: de Voedselbank die een webshop voor gezonde voeding lanceert. Tot duidelijk wordt dat het hier om een webwinkel gaat waar je donaties aanschaft. “We zien een afname in de hoeveelheid gezonde voeding die de Voedselbank bereikt,” aldus Johan Kruithof, voorzitter van de Apeldoornse Voedselbank. “Maar wij vinden dat onze klanten ook recht hebben op de gezonde keuze. Dit betekent dat we extra moeten inkopen.” Om de inkoop van gezonde voeding te realiseren start Voedselbank Apeldoorn daarom nu de Healthy Webshop.

De noodzaak voor de Healthy Webshop is ontstaan uit een positieve ontwikkeling: supermarkten zijn steeds beter in het duurzaam omgaan met hun voedselvoorraden. “Dat vinden we hartstikke goed en is ook wat we als samenleving moeten nastreven,” vertelt Kruithof, “Alleen betekent het dat wij een beroep moeten doen op de samenleving om als Voedselbank gezonde voeding te kunnen blijven aanbieden.”

Wethouder Biharie opent Healthy Webshop

Wethouder Sunita Biharie, onder andere verantwoordelijk voor armoedebestrijding en welzijn, opende met een eerste aankoop de Healthy Webshop. Hierbij benadrukte zij het belang van dit initiatief: “Gezond eten is voor iedereen belangrijk en moet daarom ook voor iedereen toegankelijk zijn.” 

De Voedselbank is vastbesloten om haar klanten van voeding te kunnen voorzien volgens de schijf van vijf. De Healthy Webshop gaat hier een permanente bijdrage aan leveren: “Ons doel voor de webshop zit niet in harde cijfers, maar we willen dat dit initiatief leidt tot een structurele oplossing voor ons aanbod in gezonde voeding.”

Met de lancering van de Healthy Webshop zet Voedselbank Apeldoorn een belangrijke stap in haar missie om gezonde voeding toegankelijk te maken voor iedereen. Bezoek de webshop en draag bij aan een gezondere toekomst voor alle inwoners van Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!