Voedselbank Apeldoorn: “De voucheractie verliep positief”

Dinsdag 6 juni 2023

Door Redactie

Misschien ben je ze zelf wel tegen gekomen, de vrijwilligers van de Voedselbank Apeldoorn stonden afgelopen zaterdag 3 juni in verschillende supermarkten in de stad. Klanten werden uitgenodigd om vouchers van € 1,- / € 3,- of € 5,- te kopen ter ondersteuning van de Voedselbank. De opbrengst van de actie wordt gebruikt om de voorraad van basisproducten op peil te houden. Voor wie het afgelopen zaterdag niet mogelijk was om naar de supermarkt te komen, was er een online voucheractie, op de website van de Voedselbank Apeldoorn.

Waardevolle dag

De actie verliep prima, volgens Anna Weuring van de Voedselbank in Apeldoorn. “We weten nog niet wat de opbrengst is, maar mensen willen doneren en vinden het prettig om dit door middel van een voucher te doen. In het algemeen waren de meeste mensen enthousiast.” Volgens Anna was er een fijne wisselwerking tussen de vrijwilligers en de winkelmedewerkers. Ze noemt de dag waardevol.

Goed voorbereid

De vrijwilligers waren blij met de reacties van de klanten. Sommige mensen namen zomaar alle drie de vouchers mee.” Ook vertelt ze dat de vrijwilligers van de Voedselbank goed voorbereid op pad gingen: “Alle vrijwilligers hebben zich uitstekend ingezet. Daarnaast hebben we geprobeerd om de mensen zo goed mogelijk in te lichten over ons werk en de actie. We kijken zeer tevreden terug op de actie.”

Voucheractie gemist?

Tot slot benadrukt Anna dat de voucheractie online nog loopt. Via de website van de Voedselbank Apeldoorn is het tot en vrijdag 9 juni mogelijk om een voucher aan te schaffen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!