Volop zomeractiviteiten op ’t Leesten: plezier voor jong en oud

Vrijdag 5 juli 2024

Door Redactie

Op zoek naar leuke en educatieve activiteiten deze zomer? Informatiecentrum ’t Leesten biedt een breed scala aan spannende en leerzame activiteiten voor kinderen en gezinnen. Van waterdiertjes vangen tot uitdagende puzzeltochten, er is voor ieder wat wils.

Waterdiertjes vangen

Op 17 juli en 7 en 21 augustus kunnen kinderen bij het Informatiecentrum waterdiertjes vangen en onderzoeken. Deze activiteit, ‘Leven in de Bospoel’, biedt een unieke kans om de biodiversiteit van het gebied te verkennen. Voor €6,00 kun je meedoen en krijg je een schepnet mee naar huis.

Educatieve routes

Het Bosdierenpad is al jaren een favoriet bij kinderen. Voor €5,00 haal je bij het Informatiecentrum een bostasje op met een dierenmasker, opdrachtenboekje en wat lekkers. Nieuw dit jaar is het Kriebeldiertjes boekje, waarmee je op zoek gaat naar de kleinste bewoners van ’t Leesten. Loepen en zoekkaarten zijn ter plaatse te koop.

Code S.T.O.R.M.

Nieuw deze zomer is de avontuurlijke activiteit Code S.T.O.R.M. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen een spannende puzzeltocht door het bos maken om de wereld te redden van een naderende storm. Vanaf 15 juli is deze escaperoom-ervaring dagelijks te doen voor €6,50 per kind.

Cultuur en natuur

Voor een combinatie van cultuur en natuur biedt Staatsbosbeheer een fietstocht naar het zendgebouw van Radio Kootwijk. Dit arrangement omvat een routebeschrijving, interessante weetjes onderweg en een lunchpakket van Brasserie ’t Leesten. Reserveren kan via de website van Staatsbosbeheer.

Praktische informatie

Het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer bevindt zich in het Bospaviljoen ’t Leesten aan de Hoenderloseweg 191 in Ugchelen. Hier kun je terecht voor recreatieve informatie, natuurboeken, souvenirs en meer. Het centrum biedt ruime parkeergelegenheid en is goed toegankelijk voor mindervaliden.

Bezoek voor meer informatie over de activiteiten de site van Staatsbosbeheer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!