Voor PvdA geen ondernemer als wethouder

Donderdag 11 februari 2010

Door Ton Kunneman

Met belangstelling las ik het aanbod van de BKA om een ondernemer een wethouderszetel te laten bezetten namens onze partij in de komende periode. De BKA verwacht dat een ondernemer de gevolgen van de crisis snel zal kunnen ombuigen.

Ik verwacht dat eerlijk gezegd niet. Een van de grote kwaliteiten van ondernemers is dat ze goed hun zin kunnen doordrukken. Dat is een handige eigenschap ook in de politiek maar de besluitvormingsprocessen binnen de politiek zijn nu eenmaal anders. Naast het collegiale werk in het college dient een wethouder minmaal 20 raadsleden achter zijn lideen te krijgen. En die zijn echt niet iedere dag op het gemeentehuis. Dat vraagt ondermeer veel geduld en dat is niet direct een eigenschap van ondernemers.

Op grond van ervaringen ( ook in Apeldoorn) en landelijk deel ik u mede dat uw aanbod door mijn partij wordt afgewezen. Wij hebben al voor de verkiezingen aangekondigd dat wij Fokko Spoelstra, de huidige wethouder van economische zaken, ook de volgende periode weer als wethouder naar voren schuiven. (komt uit het bedrijfsleven en heeft bedrijfskunde gestudeerd). Het is leuk dat de uitgangspunten die u in uw brief noemt sterk overeenkomen met de uitgangspunten van het beleid van Spoelstra in de afgelopen periode.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!