Vorstelijk genieten op de prinsen- en prinsessendag

Donderdag 12 augustus 2021

Door Carla van Vliet

Paleis het Loo is wegens verbouwingen gesloten tot 2022, maar de prachtige tuinen vormen een passend decor voor de jaarlijkse prinsen- en prinsessendagen. Kinderen komen feestelijk uitgedost van heinde en verre naar dit feest. Het zijn wolken van roze tule en glimmend blauw satijn, maar ook kleine koningen en ridders zijn aanwezig. Een jonge bezoeker kwam niet als prins, maar toch verkleed… als indiaan. Alles is goed op dit festijn, de pret begint al bij binnenkomst. Een lakei deelt aan elk kind een goodiebag uit, met daarin een papieren kroon, kleurpotloden en een speurroute. Iets verder, bij de stallen, staat Toverlakei Evenblij. Ieder uur geeft hij een goochelshow waarin hij zich voorbereid op het laten verdwijnen van een olifant, kinderen kunnen hem daarbij helpen. Op het gras kunnen de vorstenkindjes over horden springen, met of zonder (stok)paard.

Theatershow

Op weg naar de tuinen kunnen ze al allerlei dingen leren, zoals vorstelijk lopen en wuiven. Eenmaal binnen de tuinen waaieren de vele bezoekertjes vanzelf uit over de diverse activiteiten. Ze kunnen Koninklijke manieren leren, zoals buigen, eten en drinken en groeten. Ieder half uur worden er vorstelijke dansjes aangeleerd. Het handboogschieten is erg in trek bij de kleine royals, want er staat een aardige rij wachtenden. Ieder uur is er een theatershow van Ludo en de Prinses. De prinses gaat verhuizen, maar ze weet niet wat ze moet meenemen. Het kleine prinsjes- en prinsessenpubliek mag helpen kiezen. Wat zij niet meeneemt geeft ze weg, want delen is fijn.

Afkoelen

Zijn de temperaturen aan de hoge kant? Dan kunnen de koninklijke voetjes altijd afkoelen in 1 van de vijvers, natuurlijk is er ook een lekker ijsje verkrijgbaar. Wil je langer verblijven? Dan bestaat de mogelijkheid bij het restaurant een lunchbox te bestellen en die als een picknick te genieten in de tuin, misschien wel in de schaduw van de eeuwen oude bomen.

Een nieuw onderdeel van deze dagen is een gebarentolk. Op 12 en 19 augustus worden alle voorstellingen 2 keer per dag getolkt in Nederlandse Gebarentaal. Zo worden alle leuke verhalen voor iedereen toegankelijk. Dat is waar deze dagen om draaien; voor iedereen een fijne dag. Een klein prinsesje stapte over een keurig geknipte heg heen en ging languit op het gras liggen met de woorden: “Ik wil hier blijven slapen!” Wil jij ook zo’n fijne dag meemaken? Het kan nog 1 week, op 17, 18 en 19 augustus. Laat je ook betoveren door de magie van de prinsen- en prinsessendag op Paleis het Loo.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!