VPRO Tegenlicht Meet Up 055 – Biobased bouwen, het betaalbare alternatief?

Maandag 24 juni 2024

Door Redactie

We zitten midden in een wooncrisis. Wie kent niet iemand die op zoek is naar geschikte en betaalbare woonruimte? Wanneer gaan we de woonproblematiek voor jongeren, starters, verhuizers, huurders en kopers oplossen? Hoe bouwen we voldoende gezonde, leefbare en aantrekkelijke woonwijken met respect voor de planeet en toekomstige generaties? Waar moet het huis van de toekomst aan voldoen op het gebied van duurzaamheid en betaalbaarheid? Wat draagt biobased bouwen hieraan bij?

Deze en andere vragen staan centraal op onze VPRO Tegenlicht Meet Up 055 van woensdag 3 juli 2024 bij Theater & Concert Orpheus – Restaurant O55, Churchillplein 1, 7314 BZ in Apeldoorn.

Sprekers

Marian Stuiver, voorvechter van biodiversiteitsbehoud en inclusieve gemeenschappen en auteur van ‘The Symbiotic City, voices of nature in urban transformations’, een pleidooi voor steden waar mens, dier en natuur in harmonie samengaan.

Roelof Vossebeld, medeoprichter van StroBOX, die natuurlijke bouwmaterialen als stro, hout en leem gebruikt en (letterlijk) in een modern jasje steekt.

Bertus Stufken, landschapsontwikkelaar en oprichter van Stufken- buitenruimte, die duurzame, unieke, toekomstbestendige en eigengereide buitenruimtes creëert.

Esther de Bruijn, geodeet (landmeter) en oprichter van Unite2Build, die met laserscanning en dronevluchten 3D-modellen van bestaande gebouwen en fabrieken creëert, waardoor effectiever, efficiënter en duurzamer kan worden ontworpen en gebouwd.

Onze vaste partner www.dagvoorzitter.nl heeft voor deze bijzondere avond cabaretier, presentatrice, trainer en dagvoorzitter Evelien van Klaveren voorgedragen om deze avond in goede banen te leiden.

Het programma van 3 juli 2024

19.00 uur: inloop met koffie of thee
19.30 uur: Start van de Meet Up – Sprekers
20.30 uur: Korte pauze
20.45 uur: Sprekers en discussie/dialoog met het publiek
21.30 uur: Afsluiting en nazit

Naast een kleine bijdrage in de kosten vragen we om een vrijwillige donatie! Op die manier kunnen we onze sprekers een reiskostenvergoeding, een drankje en een bedankje aanbieden. Kaartjes (incl. koffie en thee) zijn te reserveren via deze pagina. Als je liever geen gebruik maakt van Eventbrite of echt gratis kaartjes nodig hebt, kun je via benbuitenhuis@icloud.com een plek reserveren.

Deze VPRO Tegenlicht Meet Up 055 wordt georganiseerd in samenwerking met Werkgroep SDG (*) van Gelre Regiopartners. Stichting Samenspraak Apeldoorn levert een bijdrage aan de dialoog en het debat.

(*) Sustainable Development Goals

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!