Help de bevolking van Oekraïne

VRE-bacterie ontdekt in Gelre Ziekenhuis

Dinsdag 28 augustus 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Bij zes patiënten is op de afdeling intesive care en een chirurgische afdeling van het Gelre Ziekenhuis de VRE-bacterie vastgesteld, zo meldt het Gelre Ziekenhuis op hun website. Zo’n 70 patiënten die mogelijk aan de bacterie zijn blootgesteld, zijn inmiddels door het ziekenhuis gevraagd zich te melden voor nader onderzoek.

Het gaat om een bacterie die van nature bij mensen in de darm voorkomt. Deze bacterie is voor gezonde mensen niet gevaarlijk of ziekmakend, maar mensen met een sterk verminderde weerstand kunnen resistente darmbacterie infecties krijgen. Om die reden heeft het ziekenhuis uit voorzorg 70 patiënten teruggeroepen. VRE staat voor Vancomycine Resistente Enterokok.

De VRE-bacterie is in het afgelopen jaar in tal van Nederlandse ziekenhuizen aangetroffen. De bacterie verspreidt zich gemakkelijk op de huid en in de omgeving van de patiënt, bijvoorbeeld op het bed, het nachtkastje of het toilet, en kan daar ook goed overleven. Op deze manier kan de bacterie gemakkelijk worden overgedragen van de ene naar de andere patiënt.

Inmiddels heeft het Gelre Ziekenhuis uitgebreide informatie over de VRE-bacterie op hun site staan.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?