Vrije geluiden aan de Loolaan

Vrijdag 9 november 2018

Door Judith Velthuizen

Loolaan Galerie

Stichting Ateliers Apeldoorn doet op zaterdag 10 november wat zij graag doet en in de toekomst misschien wel vaker wil doen: een podium bieden aan jonge, creatieve Apeldoorners. In de galerie aan de Loolaan laten leerlingen van het Veluws College Walterbosch de vijf films zien, die dit jaar waren genomineerd voor het jaarlijkse Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS). Geïnspireerd door de lessen en enthousiaste begeleiding van docent Lukas Evers zijn vijf pareltjes ontstaan.

Elke film vertelt op geheel eigen wijze een verhaal. Daarbij verschillen uitstraling, stijl en gebruikte technieken, maar een aantal dingen hebben ze alle vijf gemeen; ze boeien van begin tot eind, zijn prachtig gemaakt en de moeite van het bekijken meer dan waard. Hoewel het in dit geval alleen om een samenwerking met scholengemeenschap Walterbosch gaat, sluit Stichting Ateliers Apeldoorn niet uit dat creatieve samenwerking met andere scholen volgt.

De feestelijke opening van deze unieke expositie wordt op zaterdag 10 november om 13.00 uur op toepasselijke wijze verzorgd door Janko Bartelink van Studio Z uit Deventer. Studio Z is een bedrijf dat gespecialiseerd is in animatie en daarnaast cursussen en workshops creatieve media geeft aan
scholieren.

Mocht u op de dag van de opening niet in de gelegenheid zijn om te komen, dan is er gelukkig geen man overboord. Ook op zondag 11, zaterdag 17 en zondag 18 november is de Loolaan Galerie geopend van 13.00 tot 17.00 uur en kunt u de filmische kunstwerken bekijken en bewonderen. U bent de komende twee weekenden meer dan welkom aan de Looaan 31A in Apeldoorn.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Film

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!