Vrijwilligers voor het bemensen van het Buren voor Buren infopunt

Woensdag 6 juli 2016

Door ApeldoornPaktaan

Buren voor Buren is een fysieke plek voor en door bewoners waar vraag en aanbod elkaar vinden. Regelmatig horen zij van mensen uit de buurt dat ze graag iets voor een ander willen doen, zonder dat daar direct iets tegenover staat.
Dit kan van alles zijn zoals; iemand gezelschap houden, de hond uitlaten, een klusje doen in huis. Maar ook of iemand beschikbaar is om mee te gaan naar het ziekenhuis, samen iets leuks ondernemen of een oppas zoekt.
U hoeft natuurlijk niet altijd klaar te staan. U kunt helpen op momenten waarop het u uitkomt. Beter een goede buur dan een verre vriend. En een goede buur hoeft niet perse naast je te wonen, een straatje of buurtje verder kan ook. Door Buren voor Buren kan vraag en aanbod uit de wijk of buurt bij elkaar komen.

Voor dit project worden vrijwilligers gezocht die in ontmoetingsplek Koningin Wilhelmina op een zichtbare plek bewoners te woord staan en de hulpvraag/hulpaanbod inventariseren. Vervolgens matches tussen vraag en aanbod realiseren. Indien er een match is gemaakt is belt de vrijwilliger na verloop van tijd even om te checken of alles goed is gegaan. De vragen en aanbiedingen, gerealiseerde matches worden door de vrijwilliger bijgehouden.

Voor meer informatie/aanmelding kunt u contact opnemen met: Marijke Klaassen, telnr. 0625009717 of per email m.klaassen@stimenz.nl

Deze vrijwilligersvacature wordt u aangeboden door het Verenigingsburo, onderdeel van Stimenz, Brinklaan 268 Apeldoorn.
Kijk voor deze vacature en/of andere vacatures op www.verenigingsburo.nl of bel 055-5270581.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?