Vrijwilligers motiveren met Mensen Maken Apeldoorn

Maandag 8 februari 2021

Door Redactie

Still uit filmpje

Het jaar 2021 is uitgeroepen tot het Nationaal Jaar Vrijwillige inzet. De bedoeling is dat er meer mensen enthousiast worden voor vrijwilligerswerk en een diverse groep mensen aan te spreken zich in te zetten voor een ander en de samenleving. De Apeldoornse variant van de landelijke campagne Mensen maken Nederland, genaamd Mensen maken Apeldoorn, is inmiddels gestart.

Behoefte

Ook in Apeldoorn geven veel mensen aan dat zij wel ‘iets’ willen doen voor een ander, juist in deze tijd. De behoefte aan betrokkenheid en vrijwillige inzet bij maatschappelijke problemen wordt steeds groter. Gebieden als sport en bewegen, gezondheid, analfabetisme, zorg en natuur zijn wat voorbeelden. Maar hoe vind je de weg naar vrijwilligerswerk? Om die weg wat duidelijker te maken worden er komend jaar diverse activiteiten georganiseerd. Met als motto: Mensen maken Apeldoorn – samen!

Actieweek

Voor die mensen die wel graag vrijwilligerswerk willen doen maar niet weten waar te beginnen, werd er in de eerste week van februari een actieweek georganiseerd. Daarbij was er de mogelijkheid telefonisch in gesprek te gaan met vrijwilligers en coördinatoren van verschillende organisaties en verenigingen. Geïnteresseerden konden vragen stellen als: Wat kan ik doen als vrijwilliger? Wat levert het mij op? Waarom zou ik ook iets kunnen hebben aan vrijwilligerswerk?

Mensen maken Apeldoorn is een samenwerkingsverband van Apeldoorn Pakt Aan, De Kap, Platform Ertoe Doen, Present Apeldoorn, Sportraad Apeldoorn, Accres Sportstimulering, Platform Vrijwilligers Coördinatoren Apeldoorn e.o. en Gigant.

 

Bekijk hieronder het filmpje waarin burgemeester Ton Heerts het Jaar van de vrijwillige inzet opent:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

Elke maandag ons nieuws in de mail?