Waartoe zijn politieke partijen op aarde

Woensdag 16 maart 2016

Door StrangeArt

Uw politieke blogger leest de raadsstukken en wil wat kwijt

Vlak voor de raadsverkiezingen struikel je over de folderaars, marktkramen en aspirant-raadsleden. Men drukt u een folder in de hand met als thema dat, na uw stem, uw belang prioriteit heeft. Uw belang is vaak niet groot, maar heeft als hoofdthema een menselijke samenleving met aandacht voor de kleine noden van de kleine burger.
Na de verkiezingen verandert het politieke landschap. U wordt vergeten en de grote politieke partijen worden een beetje megalomaan. Grote projecten, daar gaat het om. Weg met uw kleine noden over ‘Verwarde mensen’, ‘Schuldsanering’, ‘Kansloze jeugd’.
U krijgt waar u eigenlijk helemaal niet om heeft gevraagd. Een Outlet bij de A1 (Lokaal Apeldoorn), een station bij Apeldoorn West (D66), verplaatsing van Juliana Toren (Lokaal Apeldoorn). Vul het rijtje aan met projecten die infrastructuur betreffen, maar voorbij gaan aan de belangen van de kleine burger.

Geef mij maar de kleine partijen die zich wel zorgen maken over het ogenschijnlijk kleine burgerbelang, denk aan de schriftelijke vragen van SGP en CU over ‘Verwarde mensen’, ‘Schuldsanering’, ‘Kansloze jeugd’. Hulde voor die partijen die zich wel zorgen maken over uw problemen, het kleine, de menselijke maat.

Over de foto: het gaat over mensen, niet over grote projecten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!