Warm welkom voor Sint en Piet tijdens Apeldoornse intocht

Zaterdag 16 november 2019

Door Amrutha Mol

Veel kinderen hebben naar deze dag uitgekeken. Misschien zelfs al vannacht wat slechter geslapen. De liedjes zijn geoefend en de kinderen kunnen niet wachten tot de wortels in de schoen mogen. Ze hebben geluk want, Sint en zijn Pieten zijn vanochtend, zaterdag 16 november, na een lange reis in Apeldoorn aangekomen. Apeldoorn gaf ze een warm welkom.

Zingend wachten op Sint

Sint en zijn Pieten hebben dit jaar een ander vervoersmiddel dan andere jaren. De Veluwse Stoomtrein Maatschappij bracht ze vanuit Spanje naar Apeldoorn. Het was vanochtend nog even spannend want, de trein had een doodlopend spoor. Tijdens het wachten op de trein heeft het Apeldoornse publiek niet stil gestaan, onder leiding van de dansers van Tim Koldenhof Producties & Events werd er luidkeels gezongen en gedanst.

Zie ginds komt de stoomtrein

Het was even spannend of de stoomtrein op tijd aan zou komen, maar toen Sint en zijn Pieten op het Apeldoornse station aankwamen waren er veel blije kindergezichten te zien. De Sint werd warm onthaald en liep, samen met zijn vrolijke Pieten langs de kinderen om een handje te geven en pepernoten uit te delen.

Verlanglijstjes en pepernoten

Er waren heel veel enthousiaste kinderen bij de nationale Sinterklaasintocht in Apeldoorn. Zo ook Naomi (6): ,,Ik vind het erg leuk dat Sinterklaas naar Apeldoorn komt. Ik heb vooral knutselspulletjes op mijn verlanglijstje staan.” Naast verlanglijstjes zijn er ook nog favorieten onder de Pieten. Mick (6) weet wel wel wie zijn favoriete Pietje is: ,,Mijn favoriete Piet is Malle Pietje, omdat hij grappig is. Ik heb het Sinterklaasjournaal gevolgd en heb zin in de intocht.” Mick was niet de enige die zich verheugd had op de komst van Sinterklaas. Joris (9) wachtte ook met smart op de goedheiligman: ,,Ik heb me echt verheugd op de intocht! Ik hoop dat ik dit jaar lego krijg van Sinterklaas.”

De 7-jarige Isabella heeft wel een hele bijzondere wens op haar verlanglijstje: ,, Ik wil graag een tasje waar ik slime in kan doen.” Slime is speelgoed waarmee kinderen met een soort zachtere flexibelere klei figuurtjes en dergelijken kunnen maken. Isabella heeft een bordje vast waar “Piet! Piet!” op staat en ze vertelt dat haar favoriete Piet de Paardenpiet is. ,,Ik vond het heel leuk om het nieuwe paard van Sinterklaas, Ozosnel, te zien” zegt ze met een glimlach. Tinke (11) heeft het Sinterklaasjournaal niet echt gevolgd, maar heeft wel veel zin in de intocht. Ze houdt van lezen en zegt: ,,Op mijn verlanglijstje staat het tweede deel van mijn favoriete boekenserie. Het 1e deel heet ‘Zomerwoud’ en het 2e deel heet ‘Geestenkrijger’.”

Apeldoorn op stelten

Apeldoorn heeft de nodige voorbereidingen voor de intocht getroffen, strenge veiligheidsmaatregelen genomen en wegen afgesloten. Er was dan ook veel handhaving, politie en ziekenhulp aanwezig bij het evenement. Daarbij kregen ze hulp van wel hele bijzondere Pieten, namelijk Pieten op stelten. Zij hebben de boel van bovenaf goed in de gaten gehouden en verliep de intocht veilig en rustig.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?